Süper ay en son ne zaman görülecek? Süper ay nedir? 2024 yılının son süper ayı için tarih belli oldu

Pek çok doğa tutkunu ve fotoğrafçının izlediği süper ayın 2024 yılında en son ne zaman görüleceği belli oldu. İşte 2024 yılı bitmeden Süper Ay'ı izlemek isteyenler için son tarih ve saat bilgisi

Gökyüzü fotoğrafçılarının, doğa tutkunlarının büyük ilgiyle takip ettiği Süper Ay 2024 yılında son kez görülecek. Ay'ın Dünya'ya en yakın olduğu noktaya geldiğinde gerçekleşen bir doğa olayı olan Süper Ay, bu yıl ilgiyle takip edildi.

Ay'ın Dünya etrafındaki eliptik yörüngesi nedeniyle, zaman zaman Dünya'ya diğer zamanlardan daha yakın olur. Eğer bu yakınlık, dolunay veya yeni ay evresi ile çakışırsa, buna "Süper Ay" deniyor.

BUGÜN SÜPER AY GÜNÜ

Süper ay olayı sırasında, Ay normal dolunaydan daha büyük ve parlak görünüyor. Kimi zaman bu farklar çıplak gözle belirgin olmasa da gökyüzü fotoğrafçıları için Süper Ay eşsiz bir fırsat sunuyor.

Edinilen bilgiye göre 2024 yılının son Süper Ay'ı 17 Ekim perşembe günü saat 14.26'da Türkiye'de gözlemlenecek. Süper ay sırasında Ay, normalden daha büyük ve parlak görünecek. Ancak Süper Ay'ın oluşumu gündüz saatlerine denk geldiği için Türkiye'de gün batımından sonra izlemek mümkün olacak.

2025 yılının Süper Ay'ı ise 29 Mart 2025'te olacak. 16 Eylül 2024'te Süper Ay olayı Kanlı Dolunay'la görülmüş ve eşsiz bir manzara oluşturmuştu. Süper Ay, İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere ülkemizin pek çok yerinden izlenebilecek.

Sonraki Haber