Süper Lig bilmecesi: Adana Demirspor'la Süper Lig 22 takıma yükselsin

TFF 1. Lig takımlarından İstanbulspor Adana Demirspor'un da Süper Lig'e çıkartılmasını talep etti. Daha sonra konuya ilişkin birçok destek açıklaması geldi.

TFF 1. Lig takımlarından İstanbulspor, Adana Demirspor'un Süper Lig'e çıkartılmasını ve ligin 22 takımla oynanmasını talep etti.

İstanbulspor'dan yapılan açıklamada ''21 takımla oynanması planlanan Süper Lig’in bu sezon TFF 1.Lig Play-Off finali oynayan Adana Demirspor ile 22 takıma yükseltilmesini, TFF 2.Lig Play-Off finali oynayan Manisa Futbol Kulübünün ise TFF 1.Lig’e yükseltilmesini talep ediyoruz'' sözleri kullanıldı.

Adana Demirspor, TFF 1. Lig play-off final maçında Fatih Karagümrük'e penaltı atışlarıyla mağlup olup Süper Lig'e çıkamamıştı.

BURAK YILMAZ'DAN DESTEK

Beşiktaş'ta alacağı ödemeleri karşılığında sözleşmesini fesheden ve Fransa League 1 ekiplerinden Lille'ye transfer olan 35 yaşındaki golcü Burak Yılmaz'da Twitter hesabından yaptığı paylaşım ile konuya destek verdi.

BOLUSPOR: ORTAK KARAR İLE DESTEK VERİYORUZ

TFF 1. Lig Kulüpler Birliği olarak alınan ortak karar neticesinde; ‘21 takımla oynanması planlanan Süper Lig’in bu sezon TFF 1.Lig Play-Off finali oynayan Adana Demirspor ile 22 takıma yükseltilmesi’ düşücesinde hemfikir olunmuştur. Boluspor Kulübü olarak alınan bu kararı destekliyoruz' denildi.

BURSASPOR VE AKHİSARASPOR'DAN BAŞVURU

TFF 1.Lig'de play-off oynayan Bursaspor ve Akhisarspor'da Süper Lig'e çıkmak için TFF'ye başvuruda bulundu. Adana Demirspor ise Salı günü başvuruda bulunacak

BURSASPOR: CAS'A KADAR GİDERİZ, SÜPER LİG 24 TAKIMLI OLSUN

Bursaspor Başkanı Mesut Mestan Tahkim Kurulu'na yaptıkları başvurunun ardından, "Koronavirüs nedeniyle küme düşmek kaldırılıyorsa Süper Lig'e alınması gereken takım sayısı 3 değil, 6'dır. Çünkü play-Off takımları da üst ligi hak etmektedir. Tahkim Kurulu'ndan hakkımız olan karar çıkmaması halinde Anayasa Mahkemesi'ne de CAS'a da gideceğiz Bursaspor'un yeri Süper Lig'dir. Süper Lig'in 22 takıma çıkarılması söylemleri bizleri rahatsız ediyor. Yeni düzenleme yapılacaksa Bursaspor ve Akhisarspor'un da alınmasıyla 24 takım olmalıdır" denildi.

TFF'nin Bayram sonrası konuya ilişkin açıklama yapması bekleniyor.

Sonraki Haber