Süper Lig'de haftanın maçı bu akşam: Güzel futbol lafta kalmasın!

Ligde şampiyonluk hedefiyle mücadele eden Beşiktaş ve Trabzonspor, İstanbul'da 3 puan mücadelesi verecek. Sporseverler, bu kez, bu sezon oynanan 'ismi büyük' iki maçtaki keyifsiz ve golsüz futboldan çok daha fazlasını bekliyor.

Süper Lig'in 10'uncu haftasının en önemli maçı bu akşam İstanbul'da Beşiktaş ile Trabzonspor arasında oynanacak. Vodafone Park'taki dev müsabaka saat 20.00'de başlayacak. Hakem Ali Şansalan'ın düdük çalacağı mücadele beIN Sports 1 kanalından naklen yayınlanacak. Ligde 3 haftalık galibiyet hasretine geçen hafta Giresunspor deplasmanında son veren ev sahibi Beşiktaş'ın 18 puanı var. Geride kalan 9 haftada 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 yenilgi yaşayan Beşiktaş, puan cetvelinde averajla Adana Demirspor'un ardından 2'nci sırada yer alıyor. 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyetin ardından 17 puan toplayan Trabzonspor ise 7'nci basamakta bulunuyor.

BEŞİKTAŞ'TA TEK SIKINTI SAVUNMADA

Siyah-beyazlıların tecrübeli stoperi Romain Saiss, bu akşamki karşılaşmada görev alamayacak. Giresunspor maçının 12'nci dakikasında yaşadığı sakatlık nedeniyle oyundan alınan Saiss'in yanı sıra aynı maçta sakatlanan stoper Emrecan Uzunhan da zorlu müsabakada forma giyemeyecek.

“Kara Kartallar”da sakatlığını atlatan orta saha oyuncusu Salih Uçan ise teknik direktör Valerien Ismael'in görev vermesi halinde Trabzonspor karşılaşmasında yeniden formasına kavuşacak. Siyah-beyazlı ekipte, Ghezzal, N'Koudou ve Redmond gibi hücum silahları geçen hafta itibarıyla sakatlıklarını tamamen atlattı.

BÜYÜK MAÇLARDA AVCI ETKİSİ

Hafta içinde elde ettiği Monaco galibiyetiyle moral bulan Trabzonspor'da uzun süreli sakatlıkları devam eden Bruno Peres, Serkan Asan, Edin Visca ve Dorukhan Toköz bu akşamki müsabakada forma giyemeyecek. Öte yandan, Trabzonspor, teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde İstanbul'un devlerine karşı başarılı bir performans ortaya koyuyor. Karadeniz Fırtınası, Avcı idaresinde Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş ile toplam 11 maç oynarken bu karşılaşmalarda 4 galibiyet ile 5 beraberlik aldı, sadece 2 yenilgi yaşadı.

ORTAK BEKLENTİ İYİ FUTBOL

Süper Lig'de 2022-2023 sezonunda “Dört Büyükler” arasında bugüne dek iki maç oynandı. Trabzonspor ve Galatasaray 4'üncü, Beşiktaş ile Fenerbahçe 8'inci haftada karşı karşıya geldi. Her iki müsabaka da 0-0 sona erdi. Teknik direktörler önce kaybetmemeyi hedefledi, galibiyet düşüncesi ikinci plana atıldı. Haliyle hücum organizasyonları çok sınırlı kaldı. Oynanan futbol keyifsizdi, tribünlerdeki binler, ekran başındaki milyonlar sahadaki oyundan memnun kalmadı. Futbolseverlerin beklentisi bu kez güzel futbol ve bol gol.

MADEN İŞÇİLERİMİZ İÇİN SAYGI DURUŞU

TÜRKİYE Futbol Federasyonu (TFF), Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden ocağında meydana gelen patlama sonucunda hayatını kaybeden işçilerimiz için bu haftaki maçlarda 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulacağını duyurdu. TFF'den yapılan açıklamada, “Ülkemizi yasa boğan patlamada vefat eden madencilerimiz anısına 15, 16 ve 17 Ekim tarihlerinde oynanacak tüm profesyonel ve amatör müsabakalarda 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulacak. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet; yakınları ve milletimize başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.” ifadelerine yer verildi.

135'İNCİ RANDEVU

Trabzonspor'un 2-0'lık galibiyetiyle 11 Ekim 1973'te başlayan 49 yıllık rekabette, geride kalan 134 resmi karşılaşmanın 54'ünü Beşiktaş, 47'sini Trabzonspor kazandı, 33 maçta ise taraflar birbirine üstünlük sağlayamadı. Siyah-beyazlıların 185 golüne, bordo-mavililer 151 golle karşılık verdi.

LİG MAÇLARI

Beşiktaş ile Trabzonspor arasında ligde yapılan maçlardaki galibiyet sayısında bir farkla siyah-beyazlıların üstünlüğü bulunuyor. Geride kalan 98 lig maçında Beşiktaş 37, Trabzonspor 36 galibiyet aldı, 25 karşılaşma ise berabere sonuçlandı. Ligde Beşiktaş'ın attığı 140 gole, Trabzonspor 113 golle karşılık verdi.

Geçen sezon Vodafone Park'ta yapılan karşılaşmada Trabzonspor, rakibine 2-1 üstünlük kurmayı başardı. Trabzon'daki karşılaşma ise 1-1 beraberlikle tamamlandı. Öte yandan, Trabzonspor, Vodafone Park'ta oynanan son 3 lig maçında 2 galibiyet ile 1 beraberlik elde etti.

Sonraki Haber