Süper Lig’de maçlar 19 Aralık’ta tekrar başlayacak! Büyükekşi top çevirdi

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Halil Umut Meler’e yapılan yumruklu saldırının ardından konuştu. Türk futbolunun hiçbir sorununa yönelik açıklama yapmayan TFF Başkanı Büyükekşi, futbolun paydaşlarını pozitif olmaya çağırdı

Hakem Halil Umut Meler’e yapılan yumruklu saldırı Türkiye’yi ayağa kaldırdı. Krize giren Türk futbolunda, Türkiye Futbol Federasyonu yönetim kurulu toplandı. Mehmet Büyükekşi başkanlığında yapılan toplantıdan sadece liglerin ne zaman başlayacağı ile ilgili karar çıktı. Toplantı boyunca ilginç açıklamalar yapan Büyükekşi, futbolun paydaşlarını sükûnete çağırdı ve herkesin pozitif olmasını istedi. TFF Başkanı, süresiz ara verilen futbola 19 Aralık’ta tekrar dönüleceğini açıkladı. Büyükekşi, liglerde bu hafta sonunda oynaması gereken maçların 10 Ocak'a ertelendiğini söyledi. Bu hafta yapılması gereken maçlar 10 Ocak’a ertelenirken, 19 Aralık'tan itibaren ligin 17. hafta maçları oynanacak. Bu kararla ligin 18. haftasındaki Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin tarihi değişmedi. Mehmet Büyükekşi, 10 Ocak haftasında oynanması gereken Türkiye Kupası maçlarının da ileri bir tarihe erteleneceğini belirtti.

HASTANELERİMİZ ÇOK İYİ

Toplantıda sorulan sorulara garip cevaplar veren Büyükekşi sorulan bir soruya şöyle cevap verdi: ‘’Yılda 50-60 ülkeye gidiyorum. Fransa'da 3 yıl önce ameliyat oldum! Aman yarabbi, perişanlık! Ülkemizin kıymetini bilelim, hastanelerimiz çok daha iyi.’’

FARUK BAŞKANIMIZI TANIRIZ BÖYLE BİR KİŞİ DEĞİLDİ

Halil Umut Meler’e yumruk atan Faruk Koca’nın çok iyi bir insan olduğunu söyleyen Büyükekşi, Ankaragücü ile ilgili sorulan soruya şu cevabı verdi:

"Aslında olaya şu açıdan bakmamız çok önemli. Buradaki olay, biz yıllardan beri Faruk Başkanımızı da tanıyoruz, böyle bir kişi değildi, siz de tanıyorsunuz mutlaka. Bir sağlık durumu mu oldu, ne oldu bilemiyoruz ama bizim konumuz bu değil şu anda. Konu adalete gitmiştir, adalet gerekeni yapmıştır. Bizim konumuz futbol disiplin talimatıyla ilgili. Biz gerekeni yaptık. Hem Faruk Bey ile ilgili hem de Ankaragücü ile ilgili. Şimdi disiplin kurulumuz geçtiğimiz sene ne karar verdi, içtihatlar ne? Bu kulüpleriyle ilgili düşüncelerine onlar karar verecekler. Şu anda bizim onlara şunu şöyle yapın deme yetkimiz yok, biz hukuk kurulumuza müdahale edemeyiz.’’

HAKEMLİĞİ BIRAKMAYACAK

Halil Umut Meler'in görevine devam edeceğini düşündüğünü belirten Büyükekşi, "Halil Umut Meler, UEFA'nın da FIFA'nın da çok sevdiği bir hakem. EURO 2024'te görev almasını bekliyoruz. Şu an hakemliği bırakması gibi bir durum yok" dedi.

MELER TABURCU OLDU

Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca'nın yumruk attığı Halil Umut Meler'in, Acıbadem Ankara Hastanesi'ndeki tedavisi sona erdi. Hastane çıkışı demeç vermeyen FIFA kokartlı hakem, aracına binmeden önce el sallamakla yetindi. Meler'in polis eşliğinde kara yoluyla İzmir'e gideceği öğrenildi. Meler'in sağlık durumu hakkında açıklama yapan Acıbadem Ankara Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Yörübulut, "Hakemimizi taburcu ettik. Gayet iyi, moralli. Gittiği yerde de kontrollerini olacaktır ama şu an gözündeki şişlik dışında herhangi sorunu kalmadı’’ dedi.

PİERLUİGİ COLLİNA: GÖRÜNTÜLER KORKUNÇ

FIFA Hakem Komitesi Başkanı Pierluigi Collina, Halil Umut Meler'e destek verdi. Saldırıya uğradığı sırada Meler'in görevini yaptığını kaydeden Collina, "Halil Umut Meler'in saldırganlar tarafından tekmelendiği sırada yerde yatarken kafasını korumaya çalışması ve gözünün altındaki morluk görüntüleri korkunç. Çok iyi bir hakem ve çok iyi bir insan. Ankara'da yaşadıklarını hak etmedi’’ ifadelerini kullandı.

Sonraki Haber