Süper Lig’e renk katmaya geliyoruz

SPOR Toto Süper Lig’in yeni ekibi İstanbulspor’un teknik direktörü Osman Zeki Korkmaz, 2022-23 sezonu hazırlıklarını değerlendirdi.

Kamp çalışmalarını Bolu Dağı’ndaki bir tesiste yaptıklarını aktaran Korkmaz, 25 oyuncuyla geldikleri kampı ay sonuna kadar sürdüreceklerini, bu süreçte Adana Demirspor ve Gaziantep Futbol Kulübü’nün yanı sıra Arnavutluk ve Azerbaycan takımlarıyla hazırlık maçları yapacaklarını aktardı.

1’İNCİ LİG ZAFERİNİN SIRRI

Geçen sezon 1’inci Lig’de büyük şampiyonluk mücadelesi vererek bu günlere geldiklerini anlatan Korkmaz, “Her maça kazanmak için çıkıyorduk ve kazanmak için formül üretmek zorundaydık. Oyunu zenginleştirmek zorundaydık. Çünkü bir süre sonra oynadığımız oyunla 1’inci Lig'in hedef takımı haline gelmiştik. Rakipler ekstra önlem alıyordu.” diye konuştu.

Süper Lig’deki hedeflerine değinen 40 yaşındaki çalıştırıcı, şunları kaydetti: “Bu sene gerçekçi olursak Süper Lig’e şampiyonluk için çıkmıyoruz, her maçı kazanmak gibi bir zorunluluğumuz yok. Ama her maça kazanmak için çıkan bir oyun felsefesine sahibiz. Oyun kurgumuzu oturtabilirsek bizim için Süper Lig seviyesi çok daha keyifli olacak. Bizden daha çok Süper Lig’i sevenler için daha keyifli olacak. Süper Lig’e farklı bir renk ve oyun zenginliği katacağız.”

‘BEŞ YA DA ALTI TRANSFER YAPACAĞIZ’

Osman Zeki Korkmaz, transfer çalışmalarına başladıklarını ancak henüz hiç kimseyle anlaşmadıklarını belirterek, kadroya şu ana kadar yeni katılan bir oyuncu olmadığını ifade etti. Kendi kadrolarıyla yola devam ettiklerini dile getiren Korkmaz, “Transfer zaten hazırlık dönemlerinin en çok konuşulan şeyidir. Biz de maksimum 5 ya da 6 oyuncu transfer ederek yolumuza devam etmeyi düşünüyoruz. Çünkü oyun kültürü olan genç, istekli ve coşkulu bir kadromuz var. Kendi oyun kültürümüzü Süper Lig’e daha uyumlu hale getirebildiğimiz noktada dışarıdan gelecek oyuncuları da kendimize adapte etmekte zorluk yaşamayız.” değerlendirmesini yaptı.

Çok fazla sayıda transfer yapmayacakları için acele etmek istemediklerinin altını çizen Korkmaz, kulübün ekonomik yapısını zorlamadan kendilerine uygun futbolcularla anlaşacaklarını sözlerine ekledi.

Sonraki Haber