Süper zenginlerin sayısı katlandı

Uluslararası oturum ve vatandaşlık danışmanlık firması Henley & Partners tarafından, New World Wealth’in özel verileriyle yayınlanan “2023 Centi Milyonerler Raporu”na göre, dünyadaki centi milyoner sayısı 28 bin 420’ye ulaştı.

 20 yıl öncesiyle kıyaslandığında sayının iki katın da üzerinde arttığını belirten Henley & Partners CEO’su Dr. Juerg Steffen, “Önceden ‘süper zengin’ tanımı için 30 milyon dolar yeterliyken, bu oran artık 100 milyon dolar oldu.

Raporda ilk 10 ülke arasında Asya’dan 4 ülkenin yer alması önemli. Ancak ilk 3 şehir ABD’de yer alıyor. Londra’da düşüş dikkat çekerken; centi milyoner artışında Çin’in, Suudi Arabistan’ın ve Hindistan’ın gelecek 10 yılda başı çekmesi bekleniyor.” dedi. İstanbul ise bu yıl listede 50’nci sırada yer aldı.

Henley & Partners Türkiye Direktörü Burak Demirel, “İstanbul, 10'u milyarder olmak üzere 64 centi milyonerle dünyada ‘En İyi 50 Şehir’ arasında yer alıyor. Centi milyonerler özelinde İstanbul için 2023-2033 için büyüme tahmini Frankfurt ve Roma’yla aynı seviyede.” bilgisini verdi.

Sonraki Haber