Süpürge mucidi bay Dyson, Rishi Sunak’a saydırdı

İngiltere'de hayli tanınan ve Dyson elektrikli süpürgelerinin mucidi olan milyarder tasarımcı / mühendis / mucit James Dyson, geçenlerde Daily Telegraph gazetesine röportaj verdi ve mevcut hükümeti ve Rishi Sunak'ı yerden yere vurdu.

Bay Dyson'a göre Sunak’ın hükümeti, İngiltere'de evden çalışma olayını fazlaca destekleyerek iş etiğini öldürdü, Kovid-19 döneminde ülke içine sokulduğu ekonomik durgunluktan hala çıkartılamadı. Ekonomik büyümenin neredeyse çirkin, tabu ve riskli bir kelime haline getirildiğini belirtti. Fazlaca devlet müdahalesinin yapıldığını, özel sektöre ilave regülasyon ve vergiler ile baskı yapıldığını ve özel sektör baskılanarak oy sandığında bedava oy peşinde olunduğunu belirtti.

Bu demeçlerden anladığımız, liberal bir işadamı liberal bir gazetede öne çıkartılarak, zaten liberal politikaları olan hükümet, ultra-liberal politikalara yönlendirilmeye çalışılmış. Türkiye'de de sıkça benzer haberleri ve sahnelemeleri görmekteyiz. Bir kısım medya, iktidara, daha liberal çizgiye kayması için ayar vermeye çalışıyor.

Sonraki Haber