Sürekli acıkanlar dikkat! Bunları yiyenler gün boyu tekrar bir şey yemek istemiyor…

Formunuzu korumaya mı çalışıyorsunuz? Yaptığınız diyete ek bazı yiyeceklerle hedeflerinize daha kolay ulaşabilirsiniz. Tokluk hissi yaratarak açlığınızı unutturan bu yiyecekler, sağlığınızı korumanıza da yardımcı olur. Karşınızda tokluk hissi sağlayan gıdalar...

Bazı gıdalar, zengin besin değerleriyle diğerlerinden ayrışarak daha uzun süre tok kalmanızı sağlıyor. Özellikle protein, probiyotik, çeşitli mineraller ve enerji seviyesi bakımından zengin olan yiyecekler, sağlıklı olmalarının yanı sıra tokluk hissine de destek oluyor. Bu sayede kilo kontrolünüzü elinize alarak formunuzu korumanıza ve kilo vermenize katkı sağlıyor. İşte o besinler...

TOKLUK HİSSİNİ ARTIRAN BESİNLER

Kahvaltıların yıldızı: yulaf ezmesi
Uzun süre tok kalmanıza yardımcı olan yulaf ezmesi; vitamin, protein ve mineral bakımından zengin bir gıda. Aynı zamanda kompleks karbonhidratlar da içeren yulaf ezmesi kolesterol seviyesini düşürerek kalp sağlığının korunmasına da destek olabilir. Yulaf ezmesinin bir diğer artı yönü ise insülin direncini azaltma potansiyeli taşıması.

İster salatada ister kahvaltıda: avokado
Zengin vitamin içeriğiyle bilinen avokado; sağlıklı bir yağ kaynağı olarak da öne çıkar. Avokado, yüksek enerji seviyesi sayesinde açlık hissini giderirken sindirim sağlığına da destek verir. Özellikle avokadoyu sağlıklı bir diyetin parçası yaparak uzun süren bir tokluk hissi elde edebilirsiniz.

Tatlıların gizli kahramanı: tarçın
Güçlü aromasıyla öne çıkan tarçının asıl mahareti, kan şekerini dengelemesi. Çayınıza ya da suyunuza kabuk tarçın atarak bütün gün açlık hissini unutabilirsiniz. Bununla birlikte diyet yaparken tatlı ihtiyacınızı karşılamak amacıyla da tarçından faydalanabilirsiniz.

Protein deposu: yumurta
Yumurta, anne sütünden sonra en kaliteli proteine sahip olan besin kaynağı. Protein deposu olan yumurta, aynı zamanda gün boyu tokluk hissi de vadediyor. Yumurtayı kahvaltıda tüketerek gün içinde alacağınız kalori miktarını da düşebilirsiniz. Ek olarak yumurtayı haşlanmış olarak tüketebileceğiniz gibi az yağda omlet yaparak da tüketebilirsiniz.

Lezzetli ve sağlıklı: ceviz
Protein ve E vitamini başta olmak üzere birçok mineral bakımından zengin olan ceviz; diyabet, kalp ve beyin sağlığı gibi birçok alanda olumlu etki sağlıyor. Diyet listelerinin en gözde yiyeceklerinden biri olan ceviz, içerdiği sağlıklı yağlar sayesinde tokluk hissinin etkisini uzun bir zaman dilimine yayıyor.

Her derde deva: keten tohumu
Keten tohumu; lif oranı yüksek yiyeceklerden biri olarak tokluk hissini artırmaya yardımcı. Keten tohumunu kahvaltıda yoğurdunuza ya da akşam yemeklerinde salatalarınıza bir yemek kaşığı ilave ederek tok kalma sürenizi uzatabilirsiniz.

Sonraki Haber