'Süreli sözleşmeliler için gayretimiz sürecek'

Sayıları 520 bini bulan kamudaki sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesine ilişkin düzenlemeyi değerlendiren Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, süreli sözleşmeliler için çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın “Memur-Sen olarak; kamuda asli istihdam türünün tek ve kadrolu olması yönündeki ısrarımız, mücadelemiz sürecek; kadro müjdesinin süresizlerde oluşturduğu sevincin süreli sözleşmelilerde de yankı bulması için TBMM Komisyon/Genel Kurul aşamasında gayretimiz devam edecektir.” dedi.

3+1 ESAS ALINACAK

Sözleşmelilerin kadroya geçirilmesine ilişkin ayrıntıları önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Buna göre, mahalli idareler dahil olmak üzere; bundan sonra sözleşmeli personelin kadroya geçişinde 3+1 formülü esas alınacak. Üç yıl bu statüde çalışmış olan personel bir yıl da aday memurluk süresini tamamlayarak kadroya geçebilecek. Kamudaki çalışma süresi halihazırda 3 yılı geçen personel kadroya geçiş yapabilecek. Daha önceki kadro düzenlemesinde kapsam dışında tutulan 227 bin kişi ise doğrudan bu hakkı kullanabilecek.

Sonraki Haber