Suriye beş Palmira eserini geri aldı

Suriye, terör örgütü DEAŞ'ın işgali sırasında Palmira’dan çalınan beş antik eseri daha teslim aldı.

Suriye Antik Eserler ve Müzeler Genel Müdürlüğü, eserleri, Lübnan’daki Nabu Müzesi’yle yaptığı iş birliğiyle, geri aldığını bildirdi. Suriye Arap Haber Ajansı (SANA)’nın geçtiği bilgilere göre müjdeli haber, Beyrut’ta düzenlenen bir törenle duyuruldu. Törene Lübnan Kültür Bakanı Hakim Muhammed Vissam el Murtada, Suriye’nin Lübnan Büyükelçisi Ali Abdülkerim ve Nabu Müzesi’nin yöneticisi Cevad Adra katıldı.

'ÜLKENİN TOPARLANDIĞININ KANITI'

Törende konuşan Lübnanlı Bakan El Murtada, Lübnan ve Suriye’yi bir araya getirenin sadece ortak tarih olmadığını, aynı zamanda İsrail destekli tekfirci terörle mücadele olduğunu vurguladı. Suriye Büyükelçisi Ali Abdülkerim, “Palmira eserlerinin geri dönmesi, Suriye’nin yaklaşık on bir yıllık sebattan sonra toparlandığının kanıtıdır.” dedi. Abdülkerim, “Suriye’nin kararlılığı, Suriye’nin ve kutsal topraklarının kucakladığı insan ve medeniyetin kimliğini savundu.” diye ekledi.

Suriye kaynakları önceki gün de, yine Palmira Antik Kenti’nde DEAŞ tarafından tahrip edilen tarihi Afka Pınarı Mağarası’nın restorasyonunda sona gelindiğini duyurmuştu.

Sonraki Haber