Suriye Dışişleri: Katliamın faili ABD

Suriye Dışişleri Bakanlığı, Al Mayadin ilçesinde10 Ağustos'ta teröristler tarafından pusuya düşürülen 33 askerinin ölümünden ABD'yi sorumlu tuttu. Katliamın ardından Rus gemileri DEAŞ mevzilerini vurdu.

Suriye Dışişleri Bakanlığı tarafından 10 Ağustos'ta Deyrezor'a bağlı Al Mayadin ilçesinde düzenlenen katliama ilişkin açıklama yapıldı. “ABD güçleri, Suriyeli askerlere yönelik pusudan sorumlu olan teröristleri destekliyor.” denilen açıklamada, “Bu suç eylemi, ABD'nin Suriye'de ve tüm bölgede planlarını uygulamak için bir araç olarak kullandığı kişiler tarafından işlenmiştir.” ifadelerine yer verildi. Açıklamada, DEAŞ'ın son dönemde bölgedeki faaliyetlerini yoğunlaştırdığı, bu durumdan da ABD güçlerinin sorumlu olduğunu kaydedildi.

ABD'nin Suriye'deki yasa dışı askeri varlığına tepki gösterilen haberde, “Amerikalılar Suriye'nin egemenliğini pervasızca ihlal ediyor ve işgallerini sürdürmek için durumu istikrarsızlaştırıyor.” denildi.

10 Ağustos'ta Al Mayadin kenti yakınlarında teröristler tarafından pusuya düşürülen bir otobüs içindeki 33 Suriyeli asker öldürülmüş, 11 asker ağır yaralanmıştı.

RUSYA GEMİLERDEN VURDU

Al Mayadin'deki katliamın ardından Tartus'ta bulunan Rus savaş gemileri, Suriye'nin doğusundaki DEAŞ mevzilerini vurdu. Dün gece saat 01:00 sularında örgütün Suriye çöllerindeki tesislerine nokta atışı füze saldırısı düzenlendi. Füzelerin, örgütün kilit noktalarını ve karargahlarını hedef aldığı bildirildi. DEAŞ mevzilerinin kaç füzeyle vurulduğu ve örgütün ne kadar zayiat verdiği ise henüz açıklanmadı.

Sonraki Haber