Suriye kamplarında ABD’den PKK’ya siber eğitim

ABD, Suriye’deki terör kamplarında PKK'lılara bilgisayar, yazılım ve elektronik ekipmanlar konusunda eğitim vermeye başladı. Eğitimin ardından teröristlerin Türkiye'ye sızarak şehir yapılanmalarında faaliyet göstermeleri planlanıyor

PKK, şehir yapılanmasını ayağa kaldırmak için harekete geçtiği tespit edildi. PKK’nın sözde yöneticilerinin "Türkiye içindeki hareketlerinizde siber iz bırakmayın” talimatının ardından şimdi de Suriye’de ABD hamiliğinde işgal altında tuttuğu bölgelerde YPS mensuplarına eğitim vermeye başladı.

Yeni Şafak'ın haberine göre; PKK, yeni strateji geliştirdi. Türkiye’de herhangi bir suça bulaşmamış, adli sicil kaydı temiz olan YPS militanları, eğitim için Irak üzerinden Suriye’ye geçecek. Burada terör kamplarına götürülecek olan YPS’li teröristlere, ABD tarafından “bilgisayar teknolojileri”, “yazılım” ve “elektronik teçhizatlar” gibi teknolojik eğitim verileceği öğrenildi. Eğitimi tamamlayan teröristlerin tekrar Irak üzerinden Türkiye’ye dönüp YPS adına faaliyet yürüteceği belirlendi.

Sonraki Haber