Suriye’de Esad’ın hakim durumu, AB’yi telaşlandırdı: Unutulan bir savaş var

Batılı emperyalistlere ve onun işbirlikçi terör örgütlerine karşı ülkesinde birliği yeniden sağlayan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın gittikçe artan prestiji, AB’yi Suriye üzerinde bir kez daha düşünmeye itti.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, AB dışişleri bakanları toplantısının girişinde konuşma yaptı.

Borrell, toplantının önemli maddeleri arasında Suriye'nin de yer aldığını belirterek, “Çünkü Suriye’de unutulan bir savaş var, Suriye’yle ilgili düşünmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Daha önce AB dışişleri bakanları toplantısına Birleşmiş Milletler’in (BM) Suriye Özel Temsilcisi Geir O. Pedersen’in de katılacağı bildirilmişti.

2011 yılından bu yana Suriye her türlü emperyalist saldırıya sahne oldu. Batılı devletler tarafından paylaşım savaşının satranç tahtası haline gelen Suriye’de onlarca terör örgütü, ülkeyi iç savaşa sürükleyerek yüzbinlerce kişinin yurtlarını terk etmesine neden oldu.

Bölge ülkelerinin de desteğiyle Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, batılı emperyalistlerin saldırılarına karşı ülkesinin bağımsızlığını sağlamaya çalışıyor.

Sonraki Haber