Süt kullanılmadan yapılan bu kek kabarmaya doymuyor! Üstelik çay demini alana kadar hazır...

Puf puf kabaran, yumuşacık kek yapmanın sırrı çözüldü! Tadına doyulmayan bir kek yapmanın yolu, doğru malzemeleri kullanmaktan geçiyor. İşte o mis gibi kokusuyla mutfakları şenlendiren, çay saatlerinin vazgeçilmez eşlikçisi pamuk gibi kekin tarifi...

Her hâliyle beğeni toplayan kekler, sabah kahvaltılarından akşam çaylarına kadar neredeyse her öğünde iştahla tüketiliyor. Kakaolusundan tarçınlısına, limonlusundan cevizlisine pek çok çeşidiyle gönüllere taht kuran bu yiyeceği kabarık ve ağızda dağılan kıvamda hazırlamak için doğru tarifi kullanmak ve özenle pişirmek gerekiyor. Puf puf kabaran, kabına sığmayan bir kek yapmak istiyorsanız bu tarifi mutlaka deneyin. İşte her lokması lezzet garantili sodalı kek tarifi...

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1.5 paket vanilya
  • 1 şişe maden suyu

Malzemeleri oda sıcaklığında kullanın

İyi kabaran bir kek yapmak için malzemelerin tam anlamıyla karışması gerekir. Özellikle kek yaparken kullanılacak sıvı malzemelerin oda sıcaklığında olması ideal bir kek karışımı hazırlamanızı sağlar.

Şeker ve yumurtayı çırpın

Şeker ve yumurtaları bir kapta birkaç dakika çırpın. Ardından karışımın içine sıvı yağ, soda gibi sıvı malzemeleri ekleyip tekrar karıştırın.

Yumuşak kekin sırrı: maden suyu

Kek karışımına ekleyeceğiniz 1 küçük şişe soda sayesinde daha yumuşak ve kabarık bir kek elde edebilirsiniz.

Katı malzemeleri de ekleyin

Sıvı malzemelerin ardından un, kabartma tozu, vanilyayı da ekleyerek tekrar karıştırın. Katı malzemeleri ilave ettikten sonra karışımda topaklanma olmamasına dikkat edin. Dilerseniz katı malzemeleri önce ayrı bir kapta bir elek yardımıyla iyice karıştırdıktan sonra sıvı karışıma ekleyebilirsiniz.

Lezzetini artırabilirsiniz

Damak zevkinize göre tarçın, kuru yemiş veya meyvelerle kekinizi daha lezzetli hâle getirebilirsiniz. Dilerseniz karışımın içine tarçın, havuç ve ceviz ilave ederek ekstra lezzet yakalayabilir, limon veya portakal kabuğu rendesi ile kekinize daha ferah bir tat katabilirsiniz.

Kalıbı yağlayın

Kek karışımını dökeceğiniz kalıbın iç kısmını tamamen yağlayarak kekin kalıba yapışmasını önleyebilirsiniz. Yağladığınız kalıba kek karışımını yavaş yavaş dökebilirsiniz.

Uygun koşullarda pişirin

Kek hamurunuzu 180 derecede önceden ısıttığınız fırında 25-35 dakika süreyle pişirin. Piştiğinden emin olmak için kekin içine kürdan batırarak pişme testi yapabilirsiniz. Batırdığınız kürdana kek hamuru bulaşmaması kekinizin piştiği anlamına gelir.

Kalıptan çıkarmadan soğumasını bekleyin

Mis gibi kokusu etrafa yayılan kekinizi tüketmek için biraz daha beklemeniz gerekecek. Kekinizi soğuması için dinlendirdikten sonra kalıptan kolayca çıkarıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Sonraki Haber