Süt yerine koyduğunuzda hamur coşuyor: Tepsiye sığmayan poğaça tarifi

"Poğaçam kabarmıyor" diyorsanız bu haber sizin için. Hamura süt yerine koyacağınız o malzeme sayesinde poğaça puf puf kabaracak ve tepsiye sığmayacak. İşte o özel tarif...

Puf puf kabaran ve hata tepsiye sığmayan poğaça tarifi ile karşınızdayız. Hamura süt yerine ekleyeceğiniz o malzeme sayesinde poğaçanın kabarması durmayacak. İddia ediyoruz her tadan sizden tarifini isteyecek. İşte puf puf kabaran tepsiye sığmayan poğaça tarifi...

PUF PUF KABARAN POĞAÇA İÇİN MALZEMELER

  • 1 adet sade soda
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığından az tuz
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı kuru maya (Yaş maya da olur )
  • Aldığı kadar un ( Hamur yumuşak olmalı )

PUF PUF KABARAN POĞAÇA NASIL YAPILIR?

1) Soda ,yağ ve suyu geniş bir kaba alın.

2) Tuz şeker ve mayayı da ilave ederek güzelce karıştırın.

3) Kontrollü şekilde unu ilave edin. Hamurun yumuşak kıvamda olmasına özen gösterin.

4) Hazırladığınız hamuru bir saat kadar üzeri kapalı şekilde mayalanmaya bırakın.

5) Mayalanan hamura şekil verin ve tepsiye yerleştirin. Tepside mayalanması için 20 dakika bekleyin.

6) 180 derecelik fırında 15-20 dakika kontrollü olarak pişirin.

Şimdiden deneyecek herkese afiyet olsun!

Kaynak: nefisyemektarifleri.com

Sonraki Haber