Süt yerine koyduğunuzda kurabiye kıyır kıyır oluyor: Asla bayatlamayan kurabiye tarifi

Süt yerine o malzemeyi kullanırsanız kurabiyeniz kıyır kıyır olacak ve asla bayatlamayacak. Canınız ne zaman isterse dolaptan çıkarıp sevdiklerinize ikram edebileceksiniz. İşte asla bayatlamayan kıyır kıyır kurabiye tarifi...

Bugün çok farklı bir kurabiye tarifi ile karşınızdayız. Bu tarif ile yaptığınız tüm kurabiyeler kıyır kıyır oluyor ve asla bayatlamıyor. Önceden yaptığınızda bile çay saatlerinde misafirlerinize gönül rahatlığı ile ikram edebileceğiniz şekilde tazeliğini koruyor. İşte karşınızda sodalı portakallı kurabiye tarifi...

SODALI PORTAKALLI KURABİYE İÇİN MALZMELER

  • 1/3 su bardağı soda
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 1 portakalın kabuğunun rendesi
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
  • 1 tatlı kaşığı dolusu Hindistan cevizi
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

SODALI PORTAKKALI KURABİYE NASIL YAPILIR?

Yumurta, sıvı yağ ve sodayı yoğurma kabına alın. Bir mikser yardımı ile çok az çırpın.

Ardından tüm malzemeleri ekleyin.

Unu kontrollü bir şekilde ve eleyerek ilave edin. Unun miktarı markasına göre değişeceği için ele yapışmayan, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar eklemeye devam edebilirsiniz.

Hazırladığınız hamuru 20 dakika dinlendirin.

Ardından hamura şekil verin ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.

Afiyet olsun! Tarifimizi beğendiyseniz yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: nefisyemektarifleri.com

Sonraki Haber