Tadına doyamayacaksınız! İşte MasterChef oğmaç çorbası tarifi!
Doyuruculuğuyla dikkat çeken oğmaç çorbası Masterchef'te yapılmasıyla birlikte merak edildi. Peki, oğmaç çorbası nasıl yapılır? İşte malzemeleriyle oğmaç çorbası tarifi...
Türk mutfağının meşhur lezzetlerinden olan oğmaç çorbasını evde denemek isteyenler hem lezzetli hem de pratik olan bu çorbanın yapımını araştırıyor. İşte MasterChef'te de yapılan oğmaç (ovmaç) çorbasının tarifi...
MALZEMELER
HAMURU İÇİN:
-
1 su bardağı un
-
1 adet yumurta
-
1 çay kaşığı tuz
DİĞER MALZEMELER:
-
1 adet soğan (ince kıyılmış)
-
1 yemek kaşığı tereyağı
-
1/2 yemek kaşığı salça
-
1 adet domates (rendelenmiş)
-
4 diş sarımsak
-
1/2 tatlı kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
-
1 çay kaşığı karabiber
-
1 çay kaşığı kuru nane
-
1 çay kaşığı pul biber
-
1,5 litre su (arzuya göre et suyu)
OĞMAÇ ÇORBASI NASIL YAPILIR?
-
Geniş bir kaseye un, tuz ve yumurtayı top top hamur haline gelene kadar yoğurun.
-
Çorbayı pişireceğiniz tencerede tereyağı ile soğanı kavurun. Tereyağının yanmaması için 1 tatlı kaşığı sıvıyağ ekleyerek kavurabilirsiniz.
-
Soğanlar pembeleşmeye başlayınca domates rendesi ve salçayı ekleyerek kavurmaya devam edin.
-
Sarımsak ve sıcak suyu da ekledikten sonra bir taşım kaynamaya bırakın.
-
Kaynayan suyun içerisine küçük hamur parçalarını yavaş yavaş ve karıştırarak ekleyin.
-
Tuz, karabiber, pul biber ve naneyi de ekleyip 5 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın ve servis edin.
Kaynak: yemek.com