Tahran’dan Moskova’ya: Dolar karşıtı süreci hızlandıralım

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Yardımcısı Igor Levitin’e doların ekonomik borsalar üzerindeki etkisini azaltma sürecini hızlandırmaya çağırdı.

IRNA’nın aktardığına göre Şemhani, Levitin’in Tahran’daki ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, “Doların bölgesel ve uluslararası ekonomik değişimlerdeki etkisini azaltmaya başlayan ve pek çok ülkenin katıldığı bu süreç, Batı’nın küresel ekonomideki hakimiyetini mümkün olan en düşük seviyeye indirmeyi sağlayacaktır.” dediğini belirtti.

Şemhani, iki taraf arasında ortak projelerin finanse edilmesi amacıyla finans ve bankacılık ilişkilerinde kesinleşen girişimlere atıfta bulunarak, söz konusu girişimleri “Batı’nın iki ülke üzerindeki yasadışı yaptırımları bozguna uğratan etkili bir model” olarak nitelendirdi.

Levitin, “İkili ekonomik iş birliğini geliştirme yolunda atılan önemli adımların yanı sıra, çok taraflı bir ekonomik anlaşmanın imzalanması ve bölgedeki diğer ülkelerin de katılımını sağlamak için zemin hazırlamaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Sonraki Haber