Tam pastaneden alınmış gibi! Mois pasta tarifi...

Mois pasta meyveli yapılınca daha da lezzetli oluyor. Doğum günlerine, özel günlere veya keyfinize göre yapabileceğiniz mois pasta tarifi çok basit. Peki bu lezzet şöleni nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Kutlamaların en vazgeçilmez lezzeti pasta tarifleri damaklarımızı tatlandırmak için sofralarımızda yerini alıyor. Klasik yaş pasta tariflerinden çok uzaklaşmadan, iç dokusu ıslak ıslak bir pasta keki hazırlayarak nefis bir mois pasta hazırlıyoruz. O yumuşacık ve ıslak dokusuyla ıslatmaya gerek kalmayan keki, damakta mutluluk yaratan krem şanti kreması ve çilekler ile adeta pastanelerden almışsınız gibi şık görünümlü ve leziz olacak. Üstelik pandispanya keki yapmaktan çok daha kolay, kabarma garantili bir kek ile hazırlanıyor.

Pastane vitrinlerinde gördüğünüz pastaları evinizde kolayca yapabilmenize yardımcı olacak mois pasta tarifimiz ile sizleri baş başa bırakıyoruz. Tüm püf noktalarıyla misafirlerinize bir pasta ustasının elinden çıkmış gibi pastalar hazırlamak için hemen mutfağa geçin. Afiyet olsun!

MOİS PASTA TARİFİ İÇİN MALZEMELER

1 çay bardağı kakao
1,5 su bardağı toz şeker
1/2 çay kaşığı karbonat
1 tutam tuz
1 su bardağı (1 yemek kaşığı eksik)sıcak su
5 yemek kaşığı sıvı yağ
2,5 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı krema
3 adet yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1,5 su bardağı (1 parmak fazla)un

Krema İçin:

1 paket toz krem şanti
1 çay bardağı soğuk süt

Süslemek İçin:

500 gram çilek(yarıya kesilmiş)

MOİS PASTA TARİFİNİN PÜF NOKTASI

Sıkma torbası kullanmak yerine spatula yardımıyla da krem şantiyi kekin üzerine ekleyebilirsiniz.

MOİS PASTA TARİFİNİN PİŞİRME ÖNERİSİ

Kullandığımız pasta çemberi küçük boy (14-17 cm) boyutundadır. Büyük boy bir kek çemberinde hazırlayacaksanız tarifi 2 ölçü olarak hazırlamalısınız.

MOİS PASTA TARİFİ NASIL YAPILIR?

Derin bir kaba kakao, toz şeker, karbonat ve tuzu ekleyin, karıştırın.

Üzerine sıcak su ekleyip çırpıcı yardımıyla güzelce karıştırın.

Krema, sıvı yağ ve yoğurdu ekleyin, karıştırmaya devam edin.

Ardından oda sıcaklığında beklemiş yumurtaları ekleyin, köpürene kadar 3 dakika çırpın.

Son olarak un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin.

Homojen bir karışım olana kadar karıştırın.

Küçük boy pasta çemberinin iç kısmını güzelce yağlayın ya da yağlı kağıt ile kaplayın. Kek harcını ekleyin ve 160 derecede 45 dakika kontrollü olarak pişirin.

Soğuyan mois pastanın kekini eşit şekilde 3 kata bölün.

Derin bir kasede soğuk süt ve toz krem şantiyi mikser yardımıyla çırpın. Sıkma torbasına kremayı alın.

Kekin ilk katına daire şeklinde krem şantiyi sıkın ve 2 parmak genişliğinde boşluk bırakın.

Boşluk olan kısımlara yarıya kesilmiş çilekleri yerleştirin.

İkinci kat keki yerleştirin ve aynı şekilde krem şantiyi sıkın.

Üzerine çilekleri yerleştirin.

Son olarak 3. kekini yerleştirin ve kalan krem şantiyi üzerine ekleyip spatula yardımıyla güzelce yayın.

Keki katlarına ayırırken artan kekin üst kısmını elinizle ufalayın ve krem şantinin üzerinde boşluk kalmayacak şekilde serpin. Pastanın üzerini çileklerle süsleyin.

Dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun!

Kaynak: Yemek.com

Sonraki Haber