Tansiyonu dengeliyor ve kansızlığı bitiriyor! Kimse bilmiyor ama resmen şifa deposu…

Onlarca yemek tarifinde, mezede ve salatada kullanılan kış sebzesi pancarın vücut için birçok faydası olduğunu biliyor muydunuz? Kıpkırmızı rengiyle öne çıkan bu sebze tam bir şifa deposu! İşte sindirim sisteminden tansiyon değerlerine kadar katkı sağlayan pancarın faydaları...

Kış aylarında keyifle tüketebileceğiniz pancar, göz alıcı rengiyle sofraları süsler. Besin deposu pancar; içeriğinde potasyum, magnezyum, çinko, fosfat, A ve C vitamini gibi faydaları bileşenler barındırır. Pek çok hastalığa derman olabilecek bu sebzenin faydalarını öğrendiğinizde her öğünde tüketmek isteyeceksiniz. Gelin, pancarın sağlık için olumlu etkilerini birlikte inceleyelim.

Tansiyon değerlerini düzenler

Tansiyonun düzensiz iniş çıkışını kontrol altına almak için nitrat seviyesini dengede tutmak gerekiyor. Kan basıncını düşürmeyi ve damarları rahatlatmayı sağlayan bu kimyasal maddenin bulunduğu besinlerden biri de pancar! Yüksek tansiyon durumunda pancar suyu tüketerek tansiyonun düşmesini sağlayabilirsiniz. Ancak aşırı düşük tansiyonun da vücut sağlığı için olumsuz etkileri olabileceğinden tüketim oranına dikkat etmeniz yararlı olabilir. Ayrıca yüksek tansiyon ilacı kullanıyorsanız tüketmeden önce doktorunuza danışmayı da ihmal etmeyin.

Sindirim sistemini destekler

Bağırsakların işleyişi, zaman zaman beslenme tarzına bağlı olarak düzensizleşebiliyor. Vücutta şişkinliğe ve hazımsızlığa neden olan sindirim sistemi düzensizliği, pancarın içinde bulunan liflerle sağlıklı hâline dönebilir. Aynı zamanda bu sebze, içerdiği C vitamini sayesinde bağırsakları zararlı organizmalara karşı da koruyabilir.

İdeal kiloya ulaşmanızı kolaylaştırır

Bir adet orta boy pancar 189,50 kalori içerir. Ayrıca içeriğinde yüksek oranda su barındıran bu sebze, düşük yağ miktarına sahiptir. Bu yönü pancarı diyet öğünlerinin vazgeçilmez besin kaynaklarından birine dönüştürür. Diyet salatalarınıza çok yakışabilecek bu besinle kontrollü şekilde kilo verebilirsiniz.

Kansızlığa birebir

Pancar, demir yönünden de oldukça zengin bir besindir. Düzenli aralıklarla pancar tükettiğinizde kırmızı kan hücrelerini harekete geçirebilirsiniz. Böylece kansızlık sorunuyla karşı karşıya kalmaya engel olabilirsiniz.

Güçlü bir antioksidan kaynağı

Antioksidan açısından yüksek değerler içeren besinler vücuttaki hücreleri güçlendirerek sağlıklı bir yapıya sahip olmanızı sağlayabilir. Doğal antioksidan deposu olan ve bağışıklık sistemini güçlendiren pancar ile çeşitli kronik hastalıkların önüne geçebilir, kanser riskini de düşürebilirsiniz.

Sonraki Haber