Tarih yazdık! Türkiye Avrupa Şampiyonası'nda

A Milli Futbol Takımı, UEFA 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde Letonya'yı farklı yenmeyi başardı... Milliler bu galibiyetle adını Euro 2024'e yazdırmayı başarırken Türkiye'yi sokağa döktü.

A Milli Futbol Takımı, UEFA 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri D Grubu 7. maçında Letonya ile Medaş Konya Büyükşehir Stadyumu’nda karşılaştı. Mücadelenin ilk 45 dakikasında rakip kaleyi adeta abluka altına alan millilerimiz birçok pozisyon ürettiği bu yarıdan gol çıkartamadı.

İKİNCİ YARI ŞOV BAŞLADI

Mücadelenin ikinci yarısına kötü başlasak da ilerleyen bölümlerde kendimize geldik ve aradığımız golleri bulduk. Önce 58. dakikada Yunus sahneye çıktı. Cenk'in ortasında savunmanın uzaklaştıramadığı topta Yunus topa çok sert vurdu ve ağlara yolladı. Golden sonra etkili oyununu sürdüren milliler 84'te farkı ikiye çıkardı. Sağ kanatta topla buluşan Samet rakibini ekarte etti ve içeriye sert çevirdi. Boşta olan Cenk Tosun düzgün bir kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi.

2-0'dan sonra iyice rahatlayan mililerde bu kez sahneye Kerem çıktı. 87. dakikada sağ kanattan kontra atağa çıkan Yusuf Sarı tek pasta Kerem'i buldu. Kerem'in düzgün vuruşuyla farkı 3'e çıkardık. 90+2'de Cenk Tosun attığı golle skoru belirledi.

Karşılaşmayı 4-0 kazanan milliler bu galibiyetle puanını 16'ya yükseltti ve adını Euro 2024'e yazdırdı.

Sonraki Haber