Tarlusal ilacı ne işe yarar?

Adet dönemleriniz yoğun ağrılarla geçiyorsa, günlük işlerinizi aksatacak şiddette ağrılar yaşıyorsanız, regl döngünüz düzensiz devam ediyorsa adet dönemlerinizin sağlıklı yaşanabilmesi için bir uzmanla görüşmeniz önerilmektedir.Tarlusal ilacı ne işe yarar? Detaylar haberimizde...

Adet düzensizliği, bir kadının normal adet döngüsünden saparak adet kanamalarının zamanlamasında, süresinde veya miktarında değişiklikler yaşadığı bir durumu ifade eder. Her kadının adet döngüsü farklıdır, ancak 21 ila 35 gün arasında bir sürede tekrarlanan adet kanamalarının düzenli bir döngüde devam etmesi beklenir. Adet döngüsünde yaşanan aksaklıklar adet düzensizliği olarak tanımlanır ve dikkate alınması gerekir.Adet düzensizliğinin altında yatan nedeni belirlemek için bir doktora danışmak önemlidir.

TARLUSAL İLACI NE İŞE YARAR?

Adet düzensizliği tedavisinde mutlaka doktor kontrolünde kullanılması gereken ilaçlardan biridir. Adet döngüsünün düzenlenmesine yardımcı olduğu bilinmektedir. Etken maddesi medroksiprogesteron asetattır. Progesteron eksikliğini dengeler, rahim kanserlerinin yardımcı tedavisinde de kullanılabilir. İlacın etken maddesine karşı bir duyarlılığınız varsa,görmede bulanıklık başladıysa ya da hiç göremiyorsanız beyin damarlarıyla ilgili sorunlar geliştiyse ani migren atakları yaşamaya başladıysanız ilacın kullanımını durdurmalısınız. Öte yandan ilaç göğüs kanseri, kalp rahatsızlıkları ya da kanamayı önlemek için kullanılmaz. İlacın kullanımı sırasında düzenli olarak meme kontrolü yaptırmanız önerilmektedir. Memelerinizin görünüşünde ya da renginde bir değişiklik fark ederseniz doktora başvurmalısınız. Aşırı kilonuz varsa veya sigara kullanıyorsanız doktorunuza danışmalısınız. Vajinada şiddetli kanama, karaciğer hastalığı öyküsü, memelerde kötü huylu tümör varlığı varsa doktora danışmalısınız. Tedavi süresince bir doktordan mutlaka destek alın.

Sonraki Haber