Tartışma yaratan menemen tarifi! O malzeme eklenmeli mi? Tadı çok değişiyor...

Menemen tarifi ile Türk mutfağının en çok tartışma yaratan yemeklerinden biri. "Soğanlı mı olur soğansız mı" derken herkesin kendine özgü bir menemen tarifi var. Bugün bu tartışmaya yeni bir soluk getiriyoruz! İşte karşınızda Çakallı menemeni tarifi...

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan menemen, belki de tarifi en çok tartışılan yemeklerden biri. "Soğanlı mı olur, soğansız mı?", "Salça konulur mu, konulmaz mı?", "Domatesin kabuklarını soymasak da olur mu?" derken her "Her yiğidin kendine göre bir menemen tarifi vardır" desek abartmış olmayız doğrusu. Ama nasıl yaparsak yapalım sabah kahvaltılarında ya da çok yorucu bir günün ardından akşam yemeği olarak menemenden vazgeçemediğimiz de bir gerçek. Bugün menemen tartışmasını farklı bir boyuta taşıyoruz. İsmini güzide ilimiz Samsun'un Çakallı ilçesinden alan Çakallı menemen tarifini beğeninize sunuyoruz. Domateslerin ezilmesi, içine yalnızca yumurtanın sarısının eklenmesi ve lezzetini doruk noktasına taşıyan kaşar peyniri Çakallı menemenini diğer tariflerden ayıran özellikleri. Kağıt ve kaleminiz hazırsa işte karşınızda çok sevilen Çakallı menemeni tarifi! 

ÇAKALLI MENEMENİ İÇİN MALZEMELER

  • 5 adet domates
  • 1 adet yeşil biber
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 tutam karabiber ve pul biber
  • 1 tutam tuz

👉PÜF NOKTASI: Çakallı menemeninin en önemli özelliği, domateslerin kabuklarının soyulmasıdır. Ayrıca domatesler tamamen suyunu çekene kadar pişirilir ve ezilir. 

ÇAKALLI MENEMENİ TARİFİ - ÇAKALLI MENEMENİ NASIL YAPILIR?

1) Domatesleri güzelce yıkayın ve kabuklarını soyun. Küçük küçük doğradıktan sonra bir kaseye alın.

2) Bir tavaya tereyağını koyun. Yağ eriyince içine biberleri ekleyin. Biraz kavurduktan sonra domatesleri ilave edin.

3) Domatesleri bir kaşık ya da çatal yardımıyla iyice ezerek kavurun. Domatesler tamamen suyunu çekene kadar kavurma işlemini sürdürün.

4) Sonrasında içine 3 adet yumurtanın sarısını kırın. Tuz, karabiber, pul biber ve rendelenmiş kaşar peynirini de ilave edin.

5) Kaşar tamamen eridiğinde ocaktan alın ve sıcak sıcak servis edin.

👉PÜF NOKTASI: Çakallı menemeninde yumurtanın yalnızca sarısı ve bolca kaşar peyniri kullanılır.

Yapacak herkesin ellerine sağlık, afiyet olsun!

Siz Çakallı menemeni hakkında ne düşünüyorsunuz?

Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın!

Kaynak: yemek.com

Sonraki Haber