Taşımalı öğrencilerin yemekleri liselilerden

Adana'da Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, okul bünyesindeki uygulama otelinin mutfağında, hem yemek yapmayı öğreniyor hem de taşımalı eğitim kapsamında okulların ara öğünlerini hazırlıyor.

Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğrencileri, okula bağlı Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Uygulama Oteli'nde kurulu mutfakta haftanın 5 günü aldıkları uygulamalı eğitimlerle yemek pişiriyor. Gece saatlerinde mutfaktaki çalışmalarına usta öğreticiler eşliğinde başlayan öğrenciler, günün menüsüne göre hazırladıkları üç çeşit yemeği, ilçede taşımalı eğitim kapsamındaki 75 okula gönderiyor. Haftanın beş günü 3 bin 750 öğrenci için yemek hazırlayan öğrenciler, okul bünyesindeki otelde Türk mutfağından dünya mutfağına kadar farklı lezzetlerin yapımını da deneyimleyerek mesleğin inceliklerini öğreniyor.

Mutfaktaki çalışmalara alanda eğitim gören 199 öğrenciden 20'si katılıyor. Sarıçam İlçe Milli Eğitim Müdürü Uygar İnal, okulun otel, restoran ve mutfak kısımlarından oluştuğunu söyledi.

Öğrencilerin okulda kurulu profesyonel mutfakta eğitim aldıklarını aktaran İnal, "Öğrencilerimiz okulun tüm bölümlerinde uygulamalı olarak eğitim görmekte ve bu alanda sektöre en hazır şekilde okulumuzdan mezun edilmektedir. Bu yıl yaklaşık 3 bin 750 öğrencimize okulumuzdan, yemek ve beslenme desteği hizmeti sağlamaktayız. Buradaki en önemli nokta kendi öğrencilerimizin pişirdiği yemekleri yine öğrencilerimizin yemesi. Amacımız buradan mezun ettiğimiz öğrencileri, sektöre hizmet etmeye hazır hale getirmek." diye konuştu.

Sonraki Haber