Tatilcilerin İstanbul'a dönüş trafiği başladı

Kurban Bayramı tatilinin 9 gün sürmesi nedeniyle kimi memleketlerine kimi de huzurlu bir tatil için sahil kenarlarına akın etti. Tatilin son gününde dönüş yolculuğuna başlayan İstanbullular mega kentte akın ediyor.

Kurban Bayramı tatilinin son gününde dönüş yolculuğu nedeniyle İstanbul-İzmir Otoyolu'nda akıcı yoğunluk yaşanıyor.

İZMİR'DEN DÖNÜŞLER BAŞLADI

Memleketleri ya da tatil beldelerinden İstanbul ve çevre illere dönüşe geçen tatilcilerin araçlarından dolayı otoyolun Bursa kesiminde zaman zaman hareketlilik artıyor.

Bursa Batı Gişeleri'nden geçerek yollarına devam eden tatilcilerden bazıları, dinlenme tesislerinde yemek ve alışveriş molası veriyor.

Geçen cuma günü akşam saatlerinden itibaren hareketliliğin arttığı otoyoldaki akıcı yoğunluk, Yalova'nın Altınova ile Kocaeli'nin Dilovası ilçeleri arasındaki Osmangazi Köprüsü'nde de görülüyor.

İzmir yönünde trafiğin nispeten daha az olduğu otoyolda tatilci hareketliliğin bu akşam geç saatlere kadar sürmesi bekleniyor.

TEM'DE KUYRUKLAR BAŞLADI

Kurban Bayramı'nın son gününde tatilciler dönüş yolculuğuna başlarken, TEM Otoyolu'nun Kocaeli geçişinde meydana gelen maddi hasarlı kazalar sebebiyle kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Araçların yoldan kaldırılmasıyla trafik eski seyrine döndü.

9 günlük Kurban Bayramı tatilini memleketlerinde ya da tatil beldelerinde geçiren vatandaşlar dönüş yolculuğuna başladı. Dönüş yolculuğunda TEM Otoyolu Bekirdere Viyadüğü'nde maddi hasarlı kazalar meydana geldi. İstanbul istikametinde meydana gelen kaza sebebiyle kilometrelerce araç kuyrukları oluşurken, yaklaşık bir saat boyunca sürücüler yolda kaldı. Araçlar yoldan kaldırılırken, trafik eski seyrine döndü.

OTOGARDA YOĞUNLUK ÜST SEVİYEDE

Büyük İstanbul Otogarı'nda Kurban Bayramı tatilinin son gününde yoğunluk yaşanıyor.

9 günlük bayram tatilinin ardından kente dönenler ile tatil için İstanbul'a gelenlerin dönüş yolculuğu sürüyor. Büyük İstanbul Otogarı, kentte yoğunluk yaşanan noktaların arasında bulunuyor.

Araçlarıyla yolcu almaya veya bırakmaya gelenler, otogarın bağlantı yollarında trafik yoğunluğu oluşturdu.

Otobüs şoförü Fikret Akpınar, "Bugün otogar çok yoğun. Gidiş ve gelişlerde yoğunluk var. Giriş ve çıkışlarda sorun yaşıyoruz. İnsanlar da çok fazla. Dün bu kadar fazla değildi. Şimdi iki tarafta da yoğunuluk var." dedi.

Afyonkarahisar'da üniversite eğitimi alan ve tatilini İstanbul'da geçiren Eren Akkılıç da "Diğer bayrama kıyasla İstanbul, bu sefer daha boştu. Diğer bayram daha yoğundu. Trafiğin ve yoğunluğun az olması nedeniyle uzakta olan akrabalarımızı da daha rahat ziyaret edebildik. Şimdi otogarda tatil dönüşü nedeniyle çok yoğunluk var." diye konuştu.

ANADOLU OTOYOLU'NDA HAREKETLİLİK ARTIYOR

Kurban Bayramı tatilinin son gününde memleketleri ya da tatil beldelerinden dönüşe geçen sürücüler, Anadolu Otoyolu'nun Bolu ve Düzce kesiminde akıcı yoğunluğa neden oluyor.

Otoyolun Bolu kesimi İstanbul istikametinde Gerede, Yeniçağa ve Köroğlu rampaları, Çaydurt, Yumrukaya ve Bolu Dağı Tüneli mevkilerinde yoğunluk yaşanıyor.

D-100 kara yolunun Karabük-Gerede kesiminde de yer yer araç sayısı artıyor.

Düzce geçişi İstanbul istikametinde Üçköprü, Kaynaşlı, Düzce ve Gölyaka gişeleri arasında araç hareketliliği devam ediyor.

Gümüşova rampaları, Yongalık köyü ve Yeşilyayla mevkilerinde zaman zaman ulaşımda yoğunluk görülüyor.

Bu arada İstanbul istikameti Yeşilyayla ve Hendek gişeleri arasında meydana gelen hasarlı kazalar ve araç arızaları nedeniyle ulaşım aksıyor.

Otoyol ile kara yolunun Ankara istikametinde ise ulaşım normal seyrediyor.

DENETİMLER ARTTIRILDI

Ulaşımda 43 ilin geçiş güzergahı olarak bilinen ve "kilit kavşak" olarak nitelendirilen Kırıkkale'de, tatilcilerin dönüş yoluna geçmesiyle birlikte trafik ekipleri denetimlerini sıklaştırdı.

Ulaşımda 43 ilin geçiş güzergahı olan ve "kilit kavşak" olarak bilinen Kırıkkale'de, tatilcilerin dönüş yoluna geçmesiyle birlikte jandarma ve polis ekipleri tarafından denetimler devam ediyor. Trafik ekipleri, sürücülerin güvenliğini sağlamak amacıyla şehrin farklı noktalarında yoğun bir şekilde kontroller gerçekleştiriyor.

Tatilcilerin yoğun olarak kullandığı D200 ve D750 kara yollarındaki kontrol noktalarında uygulama yapan ekipler, özellikle hız limitlerine uyulması, emniyet kemeri kullanımı ve araç muayenelerinin yapılmış olması konularında sürücüleri uyarıyor. Hususi araçların yanı sıra şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan otobüslerde seyahat eden kişilerin ve sürücülerin kontrolleri gerçekleştiriliyor.
Ayrıca, elektronik denetleme sistemleri ile trafik ihlalleri anında tespit edilerek gerekli işlemler yapılıyor.

SON GÜNÜ ADADA GEÇİRİYORLAR

Bayram tatili boyunca ziyaretçi akınına uğrayan Büyükada'da tatilin son iki gününde de yoğunluk yaşanıyor. Adaya gelen yerli ve yabancı turistler tarihi adayı gezmenin tadını çıkardı. Bazıları bisiklet kiralayarak bazıları ise elektrikli araçlarla adayı gezdi. Kafe ve restoranlar, gün boyu adayı ziyaret edenlerle doldu.

9 günlük Kurban Bayramı tatili yarın bitiyor. Tatil boyunca yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgi gösterdiği Büyükada bugün de ziyaretçi akınına uğradı. Adaya gelenler yürüyerek, bisiklet kiralayarak ve elektrikli araçlarla tarihi adayı gezdiler. Kafe ve restoranlar, gün boyu adayı ziyaret edenlerle doldu. Yoğunluk nedeniyle elektrikli araç kiralama istasyonları ve elektrikli minibüs duraklarında uzun kuyruklar oluştu.

Sonraki Haber