Tavuk kanadından Kore yemeği nasıl yapılır? İşte Kore usulü tavuk kanat tarifi...

Tavuk yemeklerini seviyorsanız bu tarife bir şans vermelisiniz. Kore'de çok severek tüketilen bir yemek olan bu yemek öğünlerinize çok yakışacak. Tavuk kanadından Kore yemeği nasıl yapılır? Kore usulü tavuk tarifini denemek için okumaya devam edin!

Tavuk yemeklerini denemeyi ve yemeyi seviyorsanız bu tarifi de mutlaka denemelisiniz. Eğer daha önceden yemediyseniz bir şans vermenizi öneririz. Kore usulü tavuk yemeğini dışarıdaki restaurantlar da yapıyor ancak bu tarifi evde de çok kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Malzemeler olduktan sonra hazırlaması ve pişirmesi yarım saat kadar sürecektir. Bu tarifin yanına dilediğiniz yan yemekleri yapabilirsiniz. Eğer daha doyurucu olmasını isterseniz bir pilav ile servis edebilirsiniz. Ancak bu tarif kendi başına da oldukça doyurucudur. O halde bu tarifin detaylarına geçebiliriz. Tavuk kanadından Kore yemeği nasıl yapılır? İşte Kore usulü tavuk kanat tarifi...

TAVUK KANADINDAN KORE YEMEĞİ NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

  • 900 gram tavuk kanadı
  • 2 Yemek kaşığı pirinç sirkesi (Farklı bir sirke kullanabilirsiniz)
  • 1 Çay kaşığı soğan tozu
  • 1 Çay kaşığı sarımsak toz
  • 1 Çay kaşığı ince deniz tuzu
  • 1/4 Çay kaşığı zencefil tozu
  • Bir tutam karabiber
  • Sosu için
  • 1,5 yemek kaşığı ketçap
  • 1 yemek kaşığı gochujang (Kore biber salçasıdır ancak kendi biber salçanızı da kullanabilirsiniz)
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı esmer şeker
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış sarımsak
  • Yarım yemek kaşığı susam yağı

  1. Öncelikle tavuk kanatlarını derin bir kaseye alın ve üzerine sirkeyi ekleyin. 5 dakika bekletin.
  2. Sirkeyi süzdükten sonra kanatları başka bir kaseye alın ve üzerine soğan tozu, sarımsak tozu, tuz, zencefil tozu ve karabiber ekleyin ve güzelce karıştırın.
  3. Kanatları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizdikten sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına atın. Tavuk kanatları altın bir renge gelip kızarıncaya kadar pişirin.
  4. O sırada sosu yapmaya başlayabilirsiniz. Bir tavada sos için tüm malzemeleri birleştirin ve bu şekilde kaynatın. Kaynadıktan sonra sosu soğumaya bırakın.
  5. Fırından çıkardığınız kanatlara bir fırça yardımıyla bu sosu güzelce sürün.

Sonraki Haber