Tavuk tantuni nasıl yapılır? İşte kolay tavuk tantuni tarifi...

Soslu tavuk tantuni, sokak lezzetlerini sevenlere alternatif sunuyor. Ekmek arası ya da lavaş dürüm olarak servis edilebilen tavuk tantuni, lezzetiyle etle yapılan tantuniyi aratmıyor. İşte tavuk tantuni tarifi...

Üzerine yoğurt dökerek servis edebileceğiniz soslu tavuk tantuni tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları hemen aşağıda...

Güzel şehrimiz Mersin'den çıkıp tüm şehirlerde kolaylıkla bulabileceğimiz, bir adeti ile asla tadına doyamayacağımız, nefis bir yiyecek tantuni. Etli ve tavuk etli olarak yapılan tantunide, etler küçük küçük kesilir, tercihe göre biber soğan domates ve baharatları eklenir. Daha da lezzetli olsun diye bir de ekmeğin yada lavaşın iç yüzü saca yatırılır ve yağı ekmeğe geçer, işte o tantuninin muhteşem tadı damağımızda hep kalır.

TAVUK TANTUNİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

EKMEK İÇİN:

2 su bardağı ılık su
1 paket kuru maya
1yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı yoğurt
4,5 - 5 su bardağı un

TAVUKLAR İÇİN:

500 gram tavuk göğsü (yaklaşık 4 adet)
4 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay tuz
1 çay kaşığı karabiber
1/ 2çay kaşığı toz kırmızı biber

EKMEĞİN ARASINA KOYMAK İÇİN:

1 adet soğan
1/2 demet maydanoz
1 adet domates

 

TAVUK TANTUNİ TARİFİNİN PÜF NOKTASI

Ekmekleri pişirirken fırının içine mutlaka yanmaz kasede su koyun,böylelikle dışı çıtır çıtır içi yumuşacık ekmekler elde edersiniz.

 

TAVUK TANTUNİ TARİFİNİN PİŞİRME ÖNERİSİ

Tavuklar suyunu salıp tekrar çekene kadar sabırla pişirmelisiniz.

TAVUK TANTUNİ TARİFİ NASIL YAPILIR?

Ekmek için; un hariç bütün malzemeleri bir araya getirin ve güzelce yoğurun.

Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak ele yapışmayacak şekilde bir hamur elde edin. 30 dakika mayalanmaya bırakın.

Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve elinizle ekmek formunda yuvarlayın. Üzerlerine fırça yardımıyla su sürün. Keskin bir bıçakla boydan boya derin çizik atın. Fırının içine mutlaka yanmaz kasede su koyun,böylelikle dışı çıtır çıtır içi yumuşacık ekmekler elde edersiniz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25-30 dakika üzeri iyice kızarana kadar pişirin.

Tavuklarınızı çok minik küpler halinde doğrayın. Yağsız tavada tavuklar suyunu salıp çekene kadar pişirin.

Yağlarınızı ve baharatlarınızı ekleyerek güzelce kavurun.

Ekmekleri tavukların üzerine bastırarak dilerseniz hafifçe soslayabilirsiniz.

Hazırlamış olduğunuz ekmeklerin arasına soğan, maydanoz ve domates ile servis edin.

Afiyetler olsun!

Kaynak: Yemek.com

Sonraki Haber