Tayvan tayfuna hazırlanıyor! 40 bin asker seferber edildi

Tayvan, güçlü Krathon Tayfunu'nun ülkenin güneybatı kıyılarına yaklaşması nedeniyle adeta seferberlik ilan etti. 40 bin asker kurtarma çalışmaları için seferber edilirken, vatandaşlara evden çıkmamaları tavsiye edildi.

Tayvan, güçlü Krathon Tayfunu'nun fırtına dalgalarına karşı hazırlıklı olmaya çalışılan güneybatı kıyılarına yaklaşması nedeniyle, Salı günü yaklaşık 40.000 askeri kurtarma çalışmaları için hazır bekletmek üzere seferber etti.

TAYVAN KRATHON TAYFUNU'NA HAZIRLANIYOR

40 BİN ASKER SEFERBER EDİLDİ

Tayvan'ı düzenli olarak vuran tayfunlar genellikle Pasifik'e bakan dağlık ve seyrek nüfuslu doğu kıyılarında etkili olurken, bu tayfunun adanın düz batı ovasında karaya ulaşması bekleniyor. 40.000 askerin kurtarılma çalışmaları için seferber edildiği Tayvan'da bazı uçuşlar iptal edildi, bir demiryolu hattı kapatıldı ve büyük liman kenti Kaohsiung'da mağazalar ve restoranlar kapandı ve sokaklar çoğunlukla terk edildi.

TAYVAN'IN MERKEZİNDEN GEÇECEK

Reuters'ın haberine göre Tayvan'ı düzenli olarak vuran tayfunlar genellikle Pasifik'e bakan dağlık ve seyrek nüfuslu doğu kıyılarında etkili olurken, bu tayfunun adanın düz batı ovasında karaya ulaşması bekleniyor. Merkezi Hava İdaresi (CWA), Krathon'un Çarşamba günü öğleden sonra Kaohsiung'u vurmasının, ardından Tayvan'ın merkezinden geçerek kuzeydoğuya yönelmesinin ve Doğu Çin Denizi'ne çıkmasının tahmin edildiğini bildirdi.

Yaklaşık 2,7 milyon kişinin yaşadığı Kaohsiung, ABD Donanması'nın Ortak Tayfun Uyarı Merkezi tarafından süper tayfun olarak nitelendirilen Krathon yaklaşırken okulların ve işyerlerinin kapanacağını duyurdu ve insanlara evlerinde kalmalarını tavsiye etti.

Sonraki Haber