TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan ABD'ye Netanyahu tepkisi: Yazıklar olsun size

TBMM Başkanı Kurtulmuş, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun ABD Kongresinde konuşması dolayısıyla bir paylaşım yaptı. Kurtulmuş paylaşımda ABD için 'yazıklar olsun' dedi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ABD Kongresine tepki gösterdi. ABD Kongresi'nde bugün İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu konuşmuştu.

Kurtulmuş, Netanyahu'nun katliamcı olduğunu belirterek ayakta alkışlanmasının insanlığın hafızasına kazındığını belirtti. TBMM Başkanı paylaşımını 'yazıklar olsun size' diyerek sonlandırdı.

Kurtulmuş'un mesajı tam olarak şöyle:

Uluslararası mahkemelerde yargılanan bir katliamcıyı, insan hakları, demokrasi, adalet namına insanlığın ne kadar kazanımı varsa tümünü ayaklar altına alarak “ayakta alkışlayan” topluluk, bu katliamın ortakları olarak insanlığın hafızasına kazınmıştır.

Yazıklar olsun size…

BİR TEPKİ DE YERLİKAYA'DAN

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde konuşmasına ilişkin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

Tarih, zalimlerin zulmünü de çocuk katili zalimleri alkışlayanları da asla unutmayacak. Bugün yaşananlar insanlık adına utanç verici bir tablodur. Biz mazlumların, masumların, Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.
Sonraki Haber