TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Adıyaman'a ziyaret

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Adıyaman Valiliği’ni ziyaret ederek, Afet Koordinasyon Merkezi’nde yetkililerden deprem sonrası ilde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş kurban bayramı vesilesi ile deprem felaketinden etkilenen Adıyaman’ı da ziyaret etti.

İlk olarak Adıyaman Valiliği’ni ziyaret eden TBMM Başkanı Kurtulmuş, ardından Afet Koordinasyon Merkezi’nde yetkililerden deprem sonrası ilde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Meclis Başkanı Kurtulmuş burada yaptığı konuşmada, “Bu büyük felaketin üstesinden, devlet millet işbirliği ile el ele vererek geleceğiz. İlk ihtiyaçların süratle karşılanması aşamasında milletimiz, sivil örgütlerimiz, derneklerimiz, resmi kurumlarmış devreye girerek vatandaşımıza el uzattı. Büyük kayıplar yaşadık. Bugüne kadar büyük ilk müdahaleler yapıldı ama artık yapılması gereken asıl işler için çalışacağız. Adıyaman’da binaların üçte biri orta ve ağır hasarlı. Süratle konutlara geçilebilmesi için devletimiz elindeki bütün imkânları kullanarak, depremzede vatandaşlarımızın yanındadır. Topyekûn büyük bir seferberlik ile kalıcı konutların da tamamlanacağına, depremden zarar gören şehirlerimizin yeniden ayağa kalkacağına yürekten inanıyoruz. Hep beraber devlet millet elele bu sürece hep birlikte atlatacağız.” dedi. Meclis Başkanı Kurtulmuş, afet koordinasyon merkezinde görev yapan personelin bayramını da tebrik etti.

Adıyaman’da konteyner kenti de ziyaret eden Meclis Başkanı, depremzede vatandaşlar ile bir araya geldi sorunlarını dinledi. Depremzede ailelere konuk olan TBMM Başkanı Kurtulmuş ve eşi Sevgi Kurtulmuş, çocuklara hediyeler verip ailelerin bayramını tebrik etti.

Sonraki Haber