Numan Kurtulmuş: TBMM, İsrail tehdidi için 8 Ekim Salı günü toplanacak

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 'TBMM, İsrail tehdidi için 8 Ekim Salı günü toplanacak. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Savunma Bakanı Yaşar Güler salı günü bilgi verecek' ifadelerini kullandı. Rusya ziyaretinin önemini de vurgulayan Kurtulmuş, ' ABD'nin hakimiyetinin sonuna geldiğine' dikkat çekti.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, CNN TÜRK'te 'Hafta Sonu' programında Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı. Kurtulmuş'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Terör örgütleri üzerinden Türkiye baskı altına alınmaya çalışılıyor. Biz kimin ne olduğunu hangi adımı niçin attığını çok iyi biliyoruz. Suriye'nin Irak'ın istikrarsızlaştırılmasıdır. Türkiye'nin buna uyanık olması lazım. Türkiye bölgede ayakta kalabilmiş büyük bir ülkedir. Siyaset üstü bir konudur, bu bir milli meseledir. Meclis 8 Ekim Salı günü toplanacak. Hükümet İsrail konusunda Meclis'i bilgilendirecek. Dışişleri ve Savunma Bakanı Salı günü bilgi verecek.

'YANGIN KAPIMIZA GELDİ'

Dün bölgesel tehditlerden bahsederken çok uzakta olan tehditlerden bahsediyorduk. İşte 2 buçuk saatlik mesafede... Yangın artık kapımıza geldi. İsrail Ortadoğu'da bir ateş çukuru açtı ve bütün halkları oraya atmaya çalışıyor. Büyük insanlık cephesi güçlendirilmeli. Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail'in yargılanmaya başlanması, dokunulamayan İsrail'e dokunulmuştur. İsrail dokunulmaz bir ülke değildir. 'İsrail'e dokunulamaz' düşüncesi vardı hayır öyle değil.

'ABD'NİN TAVRINI DÜNYANIN GÖRMESİ LAZIM'

ABD'nin bu tavrının bütün dünyanın görmesi lazım. Ne demek 'ölçülü saldırı'. Burada bir akıl tutulması vardır. Hangi ölçülü saldırıdan bahsediyoruz. Geriye İsrail'in bir tek nükleer bomba kullanmadığı kaldı. Önce Filistin devletinin egemenlik haklarını ihlal ediyor, İran'ın Lübnan'ın egemenlik haklarını ihlal ediyor. Hangi ölçülü saldırıdan bahsediliyor.

RUSYA ZİYARETİ

Planladığımız çok üstünde olumlu bir ziyaret oldu. İlk defa bir Türk siyasetçi senatoda konuştu. Senatörler sonunda ayağa kalkarak ayakta alkışladılar. Türk iş adamlarıyla bir araya geldik. Sayın Putin tarafından kabul edildik. Türkiye'nin arabuluculuk yönü gündeme geldi. Gazze'de yaşananlar konusunda Rusya bize yakın. Rusya, İsrail konusunda sürece daha etkin katılmalı.

'ABD'NİN HAKİMİYETİNİN SONUNA GELİNDİ'

Özel olarak S-400'ü konuşmadık. Dünya yeni bir döneme girdi. Ben 2022'de ABD'nin Afganistan'dan apar topar çıkmasıyla başladığını düşünüyorum. ABD'nin hakimiyetinin sonuna geldi. Artık yeni güç denklemleri ortaya çıkacak. Türkiye en önemli avantaja sahip ülkelerden.

Sonraki Haber