TBMM'de yeni oturma düzeni: MHP-DEM Parti ile komşu oluyor!

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda siyasi partilerin oturma düzeni değişiyor. Milletvekili sayısı en az olan SAADET-Gelecek Grubu MHP'nin yerine, MHP, DEM Parti'nin yanına geçiyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde grubu bulunan siyasi partilerin oturma planı değişiyor. Yeni düzenleme SAADET-Gelecek ve MHP'nin oturma düzenini değiştirecek.

SAADET-GELECEK GRUBUYLA DÜZEN DEĞİŞTİ

Duvar'dan Ceren Bayar'ın haberine göre; İçtüzüğe göre Meclis Genel Kurulu’ndaki oturma düzeni milletvekili sayısı en az olan siyasi parti grubundan en fazla olan gruba göre sıralanıyor. Ancak geçtiğimiz yıl oturma planı belirlendikten sonra SAADET – Gelecek Grubu kurulunca düzen değişti.

YENİ YASAMA YILI: YENİ OTURMA DÜZENİ

Yeni yasama yılında oturma düzeninin iç tüzüğe uygun hale getirilmesi kararlaştırıldı. Buna göre milletvekili sayısı en az olan siyasi parti grubu SAADET – Gelecek Partisi milletvekilleri, şu anda MHP milletvekillerinin oturduğu Genel Kurul'un en son sıralarında oturacak.

MHP, DEM'LE KOMŞU OLACAK

Gerçekleşen istifalar sonrası milletvekili sayısı düşen İYİ Parti, SAADET – Gelecek Grubunun yanında yer alacak. Genel Kurul sıralarında İYİ Parti'den sonra sırasıyla MHP, DEM Parti, CHP ve AK Parti yer alacak.

Sonraki Haber