TBMM'deki İsrail Tehdidi Oturumu sona erdi

TBMM'De düzenlenen gizli oturum sona erdi. Oturum 4 saat 50 dakika sürdü. Bakan Güler ve Fidan bölgedeki gelişmelere dair vekillere bilgi verdi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında İsrail tehdidine karşı düzenlenen kapalı oturum sona erdi. Oturum 4 saat 50 dakika sürdü.

Oturumda, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, İsrail'in Lübnan'ı işgal girişimi ve bölgede yaşanan gelişmelere ilişkin milletvekillerini bilgilendirdi. Bakanlar Fidan ve Güler'in bilgilendirmesinin ardından siyasi parti grupları ile TBMM'de grubu bulunmayan partilerden iki milletvekili de söz aldı.

Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, kapalı oturumun tamamlanmasının ardından birleşime ara verdi.

NEDEN GİZLİ OTURUM DÜZENLENDİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TBMM’nin açılışında yaptığı konuşmada, İsrail’in Türkiye’ye de saldırabileceğine ilişkin sözlerinin ardından muhalefetin de talebi üzerine TBMM Genel Kurulu İsrail gündemiyle toplanması kararı alınmıştı. Oturumda Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, İsrail’in saldırıları ve bölgedeki risklerle ilgili bilgilendirme yapacağı açıklanmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM’nin 1 Ekim’de yeni yasama yılına başlaması dolayısıyla TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, İsrail - Hamas savaşı ve Lübnan’a sıçrayan saldırılarla ilgili değerlendirmelerde bulunmuş "İsrail'in Gazze'de yürüttüğü soykırım bugünlerde Lübnan'a uzandı. Dün işgal güçleri Lübnan topraklarına karadan girdiğini duyurdu. İsrail'in bir sonraki hedefi Türkiye'dir. Bu niyetini de çeşitli vesilelerle ifşa etmektedir" demişti.

Erdoğan, geçen günlerde yaptığı bir konuşmada da "Vadedilmiş topraklar hezeyanıyla hareket eden İsrail yönetiminin, Filistin ve Lübnan’dan sonra gözünü dikeceği yer bizim vatan topraklarımız olacaktır. İsrail saldırganlığı Türkiye’yi de içine almaktadır. Vatanımız, milletimiz, bağımsızlığımız için bu devlet terörüne elimizdeki her imkanla karşı duracağız” ifadelerini kullanmıştı.

KAPALI OTURUM NEDİR?

TBMM gizli oturum, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kapalı kapılar ardında, basına ve halka kapalı olarak gerçekleştirdiği özel bir toplantıdır. Bu oturumlar, genellikle ülkenin güvenliği, dış politikalar, önemli askeri harekâtlar veya devlet sırlarının tartışılması gibi hassas ve kritik konular hakkında görüşmeler yapmak amacıyla düzenlenir.

Sonraki Haber