TCG Anadolu ve 15 savaş gemisinden görkemli geçit... Preveze Deniz Zaferi kutlu olsun

Bugün Preveze Deniz Zaferi’nin yıl dönümü. Zaferin üstünden 486 yıl geçti. O zaferi kazanan Türk Donanması bugün göz doldurdu…

Türk Donanması İstanbul Boğazı’nda görkemli bir geçit töreni yaptı. Preveze Deniz Zaferi'nin 486'ncı Yıldönümü ve 28 Eylül Türk Deniz Kuvvetleri Günü kutlandı.

Kutlamalarda İstanbul Boğazı eşsiz görüntülere sahne oldu. Türkiye'nin ilk silahlı insansız hava aracı (SİHA) gemisi TCG Anadolu’un yanısıra 15 Savaş gemisi İstanbul Boğazı'nda resmi geçit yaptı.

BARBAROS HAYRETTİN PAŞA’YA SELAM

TCG Anadolu'da hazır bulunan Deniz Kuvvetleri personelleri tarafından Barbaros Hayrettin Paşa Türbesi ve vatandaşlar 'Çimariva' ile selamlandı.

Harp Filosu Komutanı Tümamiral Baybars Küçükatay'ın taktik komutasındaki gemilerin geçişi yarım saat sürdü. Yahya Kemal Beyatlı'nın "Deniz ufkunda bu top sesleri nereden geliyor?" şiirini okuyan bahriyeliler, Barbaros Hayrettin Paşa'nın Beşiktaş'taki türbesini selamladı.

13 GEMİ 13 LİMANA

Vatandaşlar töreni ilgiyle izledi.

Milli Savunma Bakanlığının sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Preveze Deniz Zaferi ve Deniz Kuvvetleri Günü kapsamında 27 Eylül 2024'te Deniz Kuvvetlerimize ait 13 gemi ile 13 liman ziyareti gerçekleştirilecek. Gemiler 10.00-16.00 arası ziyarete açık olacak." duyurusu yer aldı.

ZİYARETE AÇILDI

Halkın davet edildiği etkinlik kapsamında Deniz Kuvvetleri'ne bağlı 13 gemiden biri, Dolmabahçe'ye demirledi ve ziyarete açıldı.

KURTULMUŞ'TAN KUTLAMA

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, sosyal medya hesabından zaferi kutladı. Kurtulmuş'un notu şöyle:

"Preveze Deniz Zaferi'nin 486'ncı yıl dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü'nü kutluyor, tarihimize altın harflerle yazılan bu büyük zaferin muzaffer komutanı Kaptan-ı Derya Barbaros Hayrettin Paşa'yı, kahraman leventlerini ve tüm şehitlerimizi saygıyla rahmetle ve minnetle anıyorum.

Bu anlamlı gün vesilesiyle Preveze ve dahi nice zaferlerimizden aldıkları güç ve cesaretle Mavi Vatan'da görev yapan tüm denizcilerimize muvaffakiyetler diliyor, selamlarımı sunuyorum."

Sonraki Haber