‘Tek zam’ kararı yönetmeliğin getirisi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete tek zam konusunda kararlılığı yineledi. Işıkhan, Bakanlar Kurulunun ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Asgari ücretin belirlenmesi için komisyon çalışmalarının pazartesi günü başlayacağını hatırlatan Işıkhan, “Ocak ayından itibaren geçerli olacak asgari ücreti 31 Aralık’a kadar Resmi Gazete’de yayımlamak zorundayız.

Komisyonlar ne kadar hızlı çalışırlarsa biz de sonucu o kadar hızlı açıklayacağız. Şu an tüm göstergeler olumlu gidiyor. Pazartesi TÜRK-İŞ ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu başkanımızla bir açılışımız olacak.” ifadelerini kullandı. “Çalışanları enflasyona ezdirmemek.” ilkesiyle hareket ettiklerini anlatan Işıkhan, işveren desteğinin artırılmasının da değerlendirileceğini kaydetti.

YÖNETMELİK AÇIKLAMASI

Işıkhan, asgari ücrete senede bir defa zam yapılacağını belirterek, “Tek zam olacak çünkü yönetmeliğimizde de öyle, Asgari Ücret Yönetmeliğimizde yılda bir kere. Çok zorunlu koşullarda, deprem gibi… Geçen yıl sayın cumhurbaşkanımızın talimatı ile asgari ücrete ikinci zammı yaptık.” diye konuştu.

Sonraki Haber