TEKSİF'ten büyük kazanım

Türkiye Tekstil Giyim ve Deri Sanayii İşçileri Sendikası (TEKSİF) ile Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası arasında 1 Nisan 2022’den itibaren geçerli olacak 26. Dönem Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı.

Anlaşmaya göre sendika üyelerine her yıl için brüt 45 TL kıdem zammı yapılacak. 1 Nisan 2023’te 4 ayını dolduran sendika üyeleri bir yıl kıdemli sayılacak. Üyelerin kıdemleri iş yerinde ilk işe giriş tarihinden itibaren çalıştığı bütün süreler toplanarak hesaplanacak. Kıdem zammı, 1 Ekim 2022’den başlamak üzere toplu iş sözleşmesinin her ücret zammı uygulama tarihindeki ücret artış oranlarında arttırılarak uygulanacak. Yapılan yüzde 48’lik ücret zammının üzerine 3 yıl boyunca 6 ayda bir 6 aylık enflasyon oranında ücretler artırılacak.

SOSYAL YARDIMLAR

İmzalanan sözleşmeye göre parasal sosyal yardımların 31 Mart 2022 tarihinde geçerli olan tutarları (görev seyahati, evlenme yardımı, doğum yardımı, ölüm yardımı, yemek yardımı vs.) 1 Nisan’da yüzde 48 oranında artırılacak. Sözleşme süresince parasal sosyal yardımlar 1 Ekim’den itibaren toplu sözleşme süresince ücret zammı tarih ve oranlarında arttırılacak.
Parasal sosyal yardımlara yüzde 48 ile yüzde 150 oranlarında 1'inci 6 ayda zam yapıldı.
Gruba bağlı iş yerleri ortalaması olan 8 yıllık bir üye, yüzde 48 ücret zammı, yüzde 7,2 kıdem zammı (8 yıllık), yüzde 4 parasal sosyal haklardan ücrete gelen zam ile birlikte 1'inci 6 ayda toplam yüzde 59,20 oranında zam alacak.

Sonraki Haber