‘Tekstilde ürün çeşitlendiriyoruz’

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB), Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyoncuları Birliği (UHKİB) ve Uludağ Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü ve Topluluğu işbirliği ile düzenlenen TEXSUM’22 zirvesinde, tekstilin geleceği konuşuldu.

Açılış konuşmasını Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Saim Kılavuz’ın yaptığı zirveye İhracatçı Birlik başkanları, sektör temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 

Tekstil sektörünün ekonominin atardamarı olduğunu belirten UTİB Başkanı Pınar Taşdelen Engin, 2021 yılında UTİB olarak da yüzde 33 artışla 1 milyar 355 milyon dolar ihracat yaptıklarını söyledi. 195 ülkeye ihracat yaptıklarını belirten Engin, “Türk tekstil sektörü, sadece pazar çeşitlendiren değil, ürün çeşitlendiren bir konuma da yükseldi.” dedi.

Üretimin markalaşmaya ve yüksek birim fiyatlı ihracata odaklanmaya devam etmesi gerektiğini vurgulayan UHKİB Başkanı Nüvit Gündemir, “Ar-Ge’ye yatırım yapmaya devam etmeli ve tüm endüstrilerde dijital kaynaklara ağırlık vermeliyiz.” diye konuştu.

Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı Jak Eskinazi, yurt içinde hammadde üretiminin büyük önem arz ettiğini vurguladı. AKİB Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Zeki Kıvanç da “Tarımdan sanayiye dönüşen pamuğun tedarikinde sorunlar yaşıyoruz. Bu nedenle sektör büyürken pamuk üretimini de iyi tarım uygulamalarını kullanarak artırmamız gerekiyor.” dedi.

Sonraki Haber