İsrail Türkiye'yi hedef aldı! Tel Aviv saldırısının soruşturması tamamlandı

İsrail polisi ve yurt içi gizli servisi Şin Bet, Ağustos ayında Tel Aviv'de gerçekleşen bombalı saldırı hakkında tamamladıkları soruşturmada, saldırının 'HAMAS tarafından Türkiye'de kurulan karargâhta' planlandığını iddia etti.

İsrail polisi ve yurt içi gizli servisi Şin Bet, Ağustos ayında Tel Aviv'de gerçekleşen ve başarısız olan intihar saldırısıyla ilgili soruşturmayı tamamladı. Soruşturmada yetkililer, 'HAMAS'ın Türkiye'de karargâh kurduğunu' ve söz konusu saldırının bu karargâhta planlandığını iddia etti.

'SALDIRI HAMAS'IN TÜRKİYE KARARGÂHINDA PLANLANDI' İDDİASI

The Times of Israel'in haberine göre, polis ve Şin Bet, Ağustos ayında Tel Aviv'de gerçekleşen intihar saldırısıyla ilgili soruşturmayı tamamladı. Soruşturmanın Nablus'taki saldırıların altyapısını ortaya çıkarması ve güvenlik güçlerinin yeni saldırılarda kullanılmaya hazır iki bomba ele geçirmesinin ardından, saldırıya dahil olduğundan şüphelenilen sekiz terörist hakkında bugün suç duyurusunda bulunulacağı bildirildi.

Yetkililer Nablus'taki ajanların HAMAS'ın Türkiye'deki merkezinde üst düzey bir yetkili olan ve komployu yöneten Abada Bilal ile irtibat halinde olduklarını iddia etti.

Soruşturmayı yürüten yetkililer, "Bu soruşturmanın bulguları HAMAS'ın Türkiye'de bir karargah kurduğunu ve İsrail'de şiddeti kışkırtmak ve bombalı saldırılar gerçekleştirmek için yurtdışında yoğun çaba harcadığını açıkça göstermektedir." iddiasında bulundu.

BOMBALI SALDIRI GERÇEKLEŞMİŞTİ

Tel Aviv'in güneyinde 18 Ağustos'ta meydana gelen olayda sırt çantası zamanından önce patlayan bombacı ölmüştü. Yoldan geçen bir kişi de yaralanmıştı. Tel Aviv Emniyet Müdürü Peretz Amar, patlamada hayatını kaybeden kişinin "sıradan bir kişi olmadığını, patlayıcı düzenek taşıdığını, olayın niteliğini anlamak için soruşturma yürüttüklerini" açıklamıştı.

Sonraki Haber