TFF Başkanı Büyükekşi için suçlamalarda bulunmuştu Ahmet Çakar ifade verdi

Spor yorumcusu Ahmet Çakar, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin suç duyurusu üzerine hakkında başlatılan soruşturma kapsamında savcılığa ifade verdi. Çakar çıkışta gazetecilere konuştu.

Çakar, avukatıyla Çağlayan'daki İstanbul Adliyesine geldi.

Savcılığa ifade veren Çakar, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, "Türk yargısına, sayın savcılara, hakimlere güveniyorum. Şikayet edildik. İfademizi verdik ve çıktık." dedi.

TFF Başkanı Büyükekşi'nin, kendisiyle ilgili sözlerine ilişkin "6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'a muhalefet" ve "hakaret" suçlarından suç duyurusunda bulunması üzerine, Çakar hakkında soruşturma başlatılmıştı.

NE OLMUŞTU?

Çakar, Beyaz TV'de yorumcu olduğu programda TFF Başkanı Büyükekşi için şu ifadeleri kullanmıştı:

Bunu söyleyeceğim kimse de elinden geleni ardına koymasın. Benim futbolumu, telefonuna ByLock'u neden yüklediğini anlatamayan bir adam yönetiyor. Ben ona FETÖ’cü, terörist demiyorum bu yargının işi. Kovuşturmada geçirmemiş olabilir o da yarının işi. Sen hakem yorumcuları, antrenörler bu işin sorumlusu deyip kendini sıyırıyorsun ya. Sen ByLock’u neden yükledin, bu suç da demiyorum. Sen bu uygulamayı neden yüklediğini anlat. Çünkü Bylock umuma açık yerden yüklenilmiyor. Örgüt içi haberleşme sistemi. Davetiye ve şifre gelecek. Önce sen bunun hesabını ver. Ondan sonra teknik direktör, hakem ve yorumculara laf at.
Sonraki Haber