TFF yapamadı FIFA yaptı

FIFA’nın şeffaflığa teşvik çabaları doğrultusunda başlattığı tescil yasağına tabi kulüpler listesinde Türkiye ilk sıralarda yer aldı. Toplam 133 sayfa dosyası bulunan Türk takımları Avrupa’nın beş büyük ligini solladı. TFF’nin veremediği transfer yasağını ise FIFA verdi.

Yabancı oyunculara yapılan büyük transfer harcamaları, sorumsuzca harcanan paralar nedeniyle Türk futboluna ceza yağdı. Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği’nden (FIFA) yapılan açıklamada, "Şeffaflığı teşvik etme çabaları doğrultusunda, tescil yasağına tabi kulüpleri listeleyen dijital bir uygulama" başlatıldığı kaydedildi.

FIFA'nın sitesinde yer alan bilgilere göre, Trendyol Süper Lig takımlarından Yukatel Adana Demirspor, Bitexen Antalyaspor, Corendon Alanyaspor, Atakaş Hatayspor, MKE Ankaragücü, Mondihome Kayserispor'a 3'er, Yılport Samsunspor'a ise 2 dönem transfer yasağı getirildi.

1.LİG’DEN 3 TAKIMA SÜRESİZ YASAK GELDİ

Trendyol 1.Lig’den Altay, Erzurumspor ve Bitexen Giresunspor’a süresiz transfer yasağı geldi. Tuzlaspor ve Ümraniyespor ise 3 yıl transfer yasağı aldı. Alt liglerde diğer ceza alan takımlar ise şöyle: Adanaspor, Akhisarspor, Alg Spor, Altay, Bursaspor, Denizlispor, Elazığspor, Kardemir Karabükspor, Kayseri Erciyesspor, Manisaspor, Mersin Talimyurdu Spor Kulübü, Yeni Malatyaspor.

133 SAYFA DOSYA İLE AVRUPA’YI SOLLADIK

FIFA’nın yeni uygulamasında Türkiye ile ilgili toplam dosya sayısı ise 133 sayfadan oluşuyor. Avrupa’nın beş büyük ligiyle ilgili çoğu ülkenin 1 sayfası bulunuyor. Almanya Bundesliga’dan Köln transfer yasağı alırken, İngiltere ve Fransa’da ise alt ligler dahil hiçbir takıma transfer yasağı gelmedi. İtalya ve İspanya’da ise üst liglerde hiçbir takım ceza almazken alt liglerde birçok takıma transfer yasağı gelmiş durumda.

FIFA’nın bu uygulaması ile birlikte Türk takımlarının transfer paralarını ödemekte ne kadar zorlandığı ortaya çıktı. Türkiye Futbol Federasyonu’nun veremediği cezaları ise FIFA vermiş oldu.

Öte yandan FIFA’nın bu sitesinde her pazartesi transfer yasağı ile ilgili açıklama yapılacak ve buradan hangi takımların ceza aldığı veya cezalarının kalktığı görülebilecek.

BÜYÜKEKŞİ SESSİZ

FIFA’nın Türk kulüplerine ceza yağdırmasının ardından gözler Türkiye Futbol Federasyonu’na çevrildi. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı. Son günlerde istifası istendiği yönünde haberler çıkan Mehmet Büyükekşi için TFF kaynakları çıkan haberleri yalanlamıştı.

KAYSERİSPOR: TARAFTARIN İÇİ RAHAT OLSUN

Kayserispor Basın Sözcüsü Samet Koç; 3 dönem transfer yasağı ile ilgili "Taraftarlarımızın içi rahat olsun" dedi. Koç, “FIFA’nın resmi sitesinde yazan metin Türkçe’ye tercüme edildiğinde başka bir manası çıkıyor ortaya. Bu nedenle bu haber tam olarak böyle değil, futbolcu transferinde dosya borcunu öderseniz yasağı kaldırabilirsiniz. Kayserisporlu taraftarlarımızın içi rahat olsun” dedi. Öte yandan Adana Demirspor da parayı ödediğini yakın zamanda bu yasağın kalkacağını açıkladı.

Sonraki Haber