TGB 19 Mayıs Gençlik Özel Yayını'nda buluştu

Türkiye Gençlik Birliği, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı düzenlediği özel yayınla kutladı.

Türkiye Gençlik Birliği, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı düzenlediği özel yayınla kutladı.

Ulusal Kanal Ana Haber Bülteni Sunucusu Seda Anık'ın sunduğu yayının konukları TGB Genel Başkanı Yıldırım Gençer, TGB Genel Sekteri Seda Anık ve TLB Genel Başkanı Hakkı Erman Ergincan'dı.

TGB önderleri, özel yayında 19 Mayıs'ın önemi, Atatürk'ün ve Türk milletinin verdiği bağımsızlık mücadelesi ile günümüzde Türk gençliğine düşen görevleri konuştu.

19 Mayıs Gençlik Özel Yayını'nda ilk olarak söz alan TGB Genel Başkanı Yıldırım Gençer şunları anlattı:

"Kurtuluş Savaşı gençliği bu dönemle büyük benzerlikler gösteriyor. TGB'nin gücü de bu aslında. TGB, 19 Mayıs 2006 yılında kurulmasına rağmen çok daha büyük bir yaşa sahip. Kurtuluş Savaşı gençliği ne yapıyordu? İşgallere karşı büyük mitingler örgütlüyordu.O dönemin gençleri yine üniversite kürsülerinde işbirlikçi öğretim üyelerini protesto ediyorlar.Üniversiteliler gönüllü olarak savaşa katılıyor. Bize büyük bir miras bırakıyorlar. O da "önce vatan" anlayışıdır. Kendi canından önce vatanını koruyacaksın. Gençler en ön cephede savaşıyorlar.Gençlik doğası gereği hareket halinde ve umutlu olmak zorunda. Çünkü o ülkede yaşacak, iş bulacak, evlenecek. O sebeple karamsar olma gibi bir şansı yok. Bugün 1919'dan daha mı zorlu koşullar içindeyiz. Bugün bazı gerçekler ortaya çıktı. RaptiyeBatı rüyalar ülkesiydi, her şey oradaydı, özgürlükler dünyasıydı. Ama korona virüsle gördük ki böyle bir durum yok. İnsana değer vermeyen sistemler yürüyemez! Bugün Atatürk olmak ne demektir? Atatürk bağımsız bir devlet kurdu, ilerletti. Bunların hepsini nasıl yaptı? Atatürk'ün bir teşkilatı vardı. Aynı amaç uğruna bir araya geldiği insanlar vardı, onlarla birlikte bunları başardı."

'TÜRK GENÇLİĞİNİN GÖREVİ MAVİ VATANI KORUMAKTIR'

Yıldırım Gençer'in ardından söz alan TGB Genel Sekreteri Okan Özkan, Türkiye'nin bugün içinde bulunduğu durumu anlatarak Türk gençliğine düşen görevleri sıraladı:

"Türk gençliğinin tarihi çok güçlü; Kurtuluş mücadelemiz var, 68 kuşağının mirası var. 101 yıl önceki gibi bugün de Amerikan ve İsrail siyonizminin maşaları Türkiye'ye tehditler savuruyorlar. Türk gençliğinin görevi Amerikan emperyalizmine karşı durmak, teröre geçit vermemek, Mavi Vatanımızı savunmaktır. Türkiye Gençlik Birliği 14 yıldır canla vatanını savunuyor. 2000'li yıllarda ABD'nin Ortadoğu'ya daha fazla yerleşerek Türkiye'ye tehditleri artıyordu. 1 Mart 2003 Irak teskeresine karşı Türk gençliğinin büyük mücadelesi vardı. Mehmetçik Coniye Kalkan Olamaz eylemleriyle ayağa kalktık. Türkiye'nin yurtseverlerini, aydınlarını, gazetecilerini tutsak etmek için tertiplenen Ergenekon ve Balyoz kumpaslarına karşı çıktık. Hedef alınan vatanseverlerin ortak noktası neydi? Emperyalizme karşı olmalarıydı. Emperyalizme karşı olmalarıydı. FETÖ Türkiye'yi bölmek için vatanseverlere kumpas kurdu. Biz Silivri duvarlarına dayandık. 2009 yılından itibaren Çözüm Süreci adı altında Türkiye'yi bölme planı devreye sokuldu. Süleymaniye'de Türk askerinin başına geçirilen çuvalın hesabını sorduk. 4 ayrı merkezde Amerikan askerlerine karşı çuval eylemleri gerçekleştirdik. Bağımsızlığımızı, istiklalimizi, onurumuzu sonuna kadar savunduk.2014'ten sonra uzun yıllar verdiğimiz mücadelenin sonuçlarını almaya başladık. 2014'ten sonra Ergenekon Balyoz davaları çöktü. PKK'nın hendeklere gömüldüğünü gördük.2016 yılında Fetullahçı Darbe Girişimine karşı vatansever Türk gençliğine karşı en önde mücadele etmiştik. Bugün HDP'nin kapatılması gerektiği söylüyoruz, kapatılacağını da göreceksiniz. Üniversiteleri vatanseverliğin kalesi haline getirdik. Örneğin gençliğin geleceksizlik ve işsizlik sorunu çözmek için üretim devrimimizi gerçekleştirmek zorundayız. Bugün Türk milletinin önünde vatan ve üretim gündemi vardır. Örneğin gençliğin geleceksizlik ve işsizlik sorunu çözmek için üretim devrimimizi gerçekleştirmek zorundayız. Bugün Türk milletinin önünde vatan ve üretim gündemi vardır."

'ATATÜRK'ÜN ÇİZDİĞİ ROTAYI TAMAMLAMAK İÇİN ÖRGÜTLÜ MÜCADELE'

19 Mayıs Özel Yayını'nda son konuşmayı yapan TLB Genel Başkanı Hakkı Erman Ergincan da şu vurguları yaptı:

"Liseliler de milli mücadelede geride kalmadılar. Gerek cephede gerekse de cephe gerisinde savaşa katıldılar. Şehit verdiler. Liseler o dönem şehit verdikleri öğrencileri için renklerini değiştirdiler. Toplumsal bir mücadeleyi kendi başına vermek romantik bir kahramanlıktır. İnsanların birbirine güç vermesi lazım. Ortaklaşmak lazım. Toplumsal sorunları örgütlü güçle değiştirebilirsiniz. Atatürk'ün çizdiği rotaya tamamlamak, hedeflere ulaşmak için örgütlü bir mücadele ihtiyaçtır. "

TGB 19 Mayıs Gençlik Özel Yayınını kaçıranlar aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirler:

Sonraki Haber