TGB: Aksa Tufanı’nı selamlıyoruz

Filistinli direniş örgütleriyle birlikte ‘Bağımsız Filistin İçin Uluslararası Gençlik Konferansları’na öncülük eden Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ‘Batı Asya devletlerinin özgür Filistin için güçbirliği ve ortak mücadelesi emperyalizmi yenecek ve Özgür Filistin’i kuracak tek yoldur.’ dedi

TGB'li gençler ABD ve İsrail'i protesto etmişti.

Türkiye Gençlik Birliği (TGB), Hamas’ın başlattığı Aksa Tufanı Harekatına destek açıklaması yaptı. TGB, Bağımsız Filistin mücadelesinin bölgeye de güç katacağını vurguladı.

TGB’nin açıklaması şöyle:

Filistin direniş gruplarının İsrail Devleti’ne karşı başlattığı Aksa Tufanı Harekatı’nı selamlıyoruz!
Başkenti Doğu Kudüs olan, toprakları bütünleştirilmiş, sınırları Filistin halkı tarafından belirlenmiş ve Filistinlilerce yönetilen; tarihsel sınırları, toprakları, kıta sahanlığı ve kaynakları üzerinde tam egemen olan bağımsız Filistin devletini savunuyoruz.

‘FİLİSTİN 75 YILDIR İNSANLIK DIŞI SALDIRILARA DİRENİYOR’

TGB'nin Filistin'e destek eylemlerinden...

Özgür bir vatana sahip olmak ve bağımsız bir devlet kurmak her milletin meşru, insani ve en temel hakkıdır.
Filistinliler 75 yıldır, ABD/NATO ve İsrail emperyalizminin her türlü insanlık dışı saldırılarına karşı direniyor ve kahramanca bir bağımsızlık mücadelesi veriyor.
ABD ve İsrail; Batı Asya ve tüm dünya milletleri için en büyük tehdittir. Türkiye’yi de komşularıyla beraber parçalamak ve sözde Kürdistan özde 2. İsrail Devleti’ni kurmak istemektedirler. PKK/YPG terör örgütleri yıllardır bu iki emperyalist devlet tarafından beslenmekte, eğitilmekte, korunmaktadır. İran, Irak ve Suriye’de de bölücü ve yobaz terörün arkasında ABD ve İsrail vardır.

Doğu Akdeniz, Ege ve Kıbrıs’ta karşımızda yine ABD ve İsrail’in merkezinde olduğu bir ittifak vardır. Yunanistan’ın ve Güney Kıbrıs’ın Türkiye ve KKTC’ye karşı silahlandırılmasında da İsrail etkin rol oynamaktadır.

‘İKİNCİ İSRAİL PLANLARINA DARBE VURACAK’

Filistin halkının başarısı ABD ve İsrail’in bölgemizdeki gücünü geriletecek, bağımsız Filistin Devleti’nin kurulmasını sağlayacak ve Türkiye ve bölge devletlerine karşı 2. İsrail kurma planlarına ağır darbeler indirilecektir.
Bu sebeple Filistin halkı sadece kendileri adına değil, Türkiye başta olmak üzere ABD-İsrail’in tehdidi altında bulunan bütün ülkeler adına savaşmaktadır. Onların zaferi bizim zaferimizdir. Onların zaferi Batı Asya’da, Doğu Akdeniz’de, Suriye’nin kuzeyinde, Karabağ’da emperyalistlerin yenilmesi demektir.
ABD/NATO ve İsrail emperyalistlerine karşı bölgemizde, Asya’da, Afrika’da, ve Latin Amerika’da verilen bağımsızlık mücadelelerini sonuna kadar destekliyoruz.

TGB, 2021'de Vatan Partisi ile İsrail'i koruyan Kürecik Üssü'nün kapatılması için eylem yapmıştı.

Türkiye Gençlik Birliği olarak bugüne kadar düzenlenmesine Filistinli direniş örgütleriyle birlikte öncülük ettiğimiz Bağımsız Filistin İçin Uluslararası Gençlik Konferanslarında da karar altına aldığımız gibi, Batı Asya devletlerinin özgür Filistin için güçbirliği ve ortak mücadelesi emperyalizmi yenecek ve Özgür Filistin’i kuracak tek yoldur.

Filistin’in özgür olması Ankara’ya, Şam’a, Tahran’a, Bağdat’a güç verecektir.
Kahrolsun ABD/NATO-İsrail! Kahrolsun emperyalist-siyonist ittifakı!
Yaşasın nehirden denize Bağımsız Filistin Devleti!

Sonraki Haber