TGB rüzgârı esiyor: 10 günde 2 bin üye kazandı

Türkiye Gençlik Birliği (TGB), binlerce yeni üye ile Cumhuriyetin 100. yılına hazır. Şehir meydanlarında masalar açan TGB’li gençlerin çalışmalarına 7’den 70’e herkesin ilgisi yoğun

Genel Sekreter Samet Kunt, Cumhuriyetin 100. yılında gençleri Türkiye’nin bağımsızlık mücadelesinde birleştireceklerini söyledi.

Seçimlerde tüm vaatlerin odağı olan gençler seçim sonrasında sistem partileri tarafından unutuldular. Türkiye’de gittikçe derinleşen ekonomik çıkmaza karşı ise gençlerin sorunları devam ediyor. Krediler, barınma sorunu, pahalı kiralar ve okul ücretleri… Tüm bunlara karşı mücadele etmek isteyen gençlerin aradığı teşkilat ise Türkiye Gençlik Birliği (TGB) oluyor. TGB’liler, Türkiye’nin her yerinden gençlere ulaşmak için başlattığı üye kampanyasına ilişkin detayları aktardı.

‘BAĞIMSIZLIK MÜCADELESİNDE BİRLEŞİYORUZ’

Samet Kunt

TGB Genel Sekreteri Samet Kunt çalışmaları şu şekilde anlattı:

“TGB birleştiriciliğiyle, coşkusuyla ve cesaretiyle tartışmasız Türkiye’nin en etkili gençlik kuruluşudur. TGB geçmişindeki başarılarını bu özellikleriyle kazandı. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılına girerken hem ülkemize hem de Türk gençliğine daha büyük başarılar kazandıracağız. Cumhuriyetimizin 100. yılında 100 bin genci Türkiye’nin bağımsızlığı mücadelesinde birleştireceğiz. Bu temelde üç ay boyunca sürecek yeni bir üye kampanyası başlattık. Şehir merkezlerinde tanıtım stantlarında arkadaşlarımıza TGB’yi anlatıyoruz, onları üye yapıyoruz. Türkiye’nin her yerine tanıtım afişlerimizi ve çıkartmalarımızı asıyoruz. Okulların kapalı olduğu koşullarda şehir merkezlerinde TGB rüzgârı estiriyoruz. Üye olan arkadaşlarımız TGB yeleklerini giyip bizimle birlikte çalışma yapıyorlar. Arkadaşlarının da TGB’ye katılmasını sağlıyorlar. Doğrudan yüz yüze gelemediğimiz gençler ise bizi sosyal medyada görüp internetten üyelik başvurusunda bulunuyorlar.”

GENÇLER BAĞIMSIZLIKTA VE ATATÜRK’TE BULUŞUYOR

“Henüz kampanyamızın 10. gününde 2000 yeni üye kazandık. Milliyetçi, Atatürkçü, Sosyalist ve Devrimci gençler TGB’ye katılıyor. Çünkü bağımsızlık aşkı ve Atatürk Devrimleri onları birleştiriyor. Tam Bağımsız Türkiye’yi kurmak ve Kemalist Devrim’i tamamlamak için mücadeleye TGB’de atılıyorlar. TGB, Türk gençlerinin bu ihtiyaçlarına cevap verdiği için büyüyor ve gücüne güç katıyor. Bu başarımızı büyüteceğiz. Cumhuriyetin yüzüncü yılında on binlerce genç ile omuz omuza ülkemiz için mücadele edeceğiz.”

Yiğit Çınar

‘UMUTSUZLUK YOK TGB VAR’

Çalışmalarda en çok üye olanlar lise öğrencileri. TGB’nin ve TLB’nin çalışmalarını gören gençler üye olmak için sıraya giriyor. TGB Liseliden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Ebda Okutur, İstanbul’da yürütülen çalışmaları aktardı:

“TGB, üniversite ve liselerdeki varlığıyla siyasete yön verme gücünü elinde bulunduran, tartışmasız en büyük gençlik örgütü. Tarihi bir seçimden çıktığımız dönemde sorumluluğumuz da büyük. Türk milletini iki seçenek üzerinden kutuplaşmaya iten, gençliği umutsuzluğa kaptırmak isteyen bu emperyalist düzene karşı gençliğin mücadele edebileceği tek yer TGB. Biz de görevimizi aldık ve ‘şimdi gençlik zamanı’ dedik.

“Şehirlerde açtığımız tanıtım masalarına, dağıttığımız el ilanlarına, astığımız afişlere gelen tepkiler, gençliğin bu iradeyi sahiplendiğini gösteriyor. 10 günde 2000 üyeye ulaşabilmemiz bunun kanıtıdır. TGB, umutsuzluğa düşene umut yayan, gençliğin eline dönüştürme gücü veren yer olduğu için aramıza katılan her yeni arkadaş, çalışmalarımıza dahil oluyor. Kendisinin bulduğu arkadaşlığı, umudu, milletin sevgisini kazanan eylem modelini yaşıtlarıyla buluşturmak istiyor.”

Eskişehir

Ebda Okutur, İstanbul’da yürütülen çalışmalarda gençlerin verdiği tepkileri şöyle ifade etti:

“Kadıköy’deki tanıtım masamızda görev alan yeni bir liseli üyemiz akşamına mesaj atıyor: ‘Abla yarın da 13.00’da gelebilirim değil mi?’ İşte bu mesaj, bizim enerjimizi yükselten, olduğumuz yerin doğruluğunu kanıtlayan mesaj. Gençliğin, kurmak istediği Türkiye’ye dair mücadeleye girişebileceği başka bir yer olmadığı için şu cümleler bize ulaşıyor: Antiemperyalist duruşunuz ve Türkiye'nin en önemli meselelerinde tarihi çıkışlarınız beni etkiledi ve artık üye olmak istedim.”

Ankara

‘HER KESİMDEN GENÇ BULUŞUYOR’

“Emperyalizmin kültürel saldırılarına özellikle lise çağındaki arkadaşlarımızın maruz kaldığı bugünlerde, TGB/TLB ile en çok liselinin buluşması gurur verici bir tablo. Liseli arkadaşlarımız, sınav ve gelecek kaygıları içerisinde bu sisteme karşı bileniyor. Tarihine bakıyor, bu sistemi değiştirmek isteyenler ne yapmış: Talat Paşa’yı görüyor, Deniz Gezmiş’i görüyor, Mustafa Kemal’i görüyor. Hepsinin bilincinde daha fazla yer edinen devrimciler farklı farklı olsa da buluştukları teşkilat ortak oluyor. Kendisine milliyetçi diyen liseli de sosyalist diyen liseli de enerjisini TLB ile buluşturuyor. Önümüzde bu kampanya sayesinde buluştuğumuz arkadaşlarla geleneksel yaz kamplarımızı yapmak var. Çünkü, bizle buluşan her arkadaş, üretmek ve geleceği yönetebilecek birikimle donanmak istiyor. TGB / TLB yaz kamplarına milletimizin sigortası olmak için gideceğiz.”

‘SAĞ SOL DEMEDEN BİRLEŞİYORUZ’

TGB İstanbul İl Başkanı Yiğit Çınar, farklı partilerden gelen gençlerin TGB’ye üye olduklarını belirtti. Çınar şunları ifade etti:

“Genel seçimlerin hemen ardından başlattığımız üye kampanyası çığ gibi büyüyor. Kuruluş bildirgemizde ilan ettiğimiz gibi, sağ sol ayrımı yapmadan, vatansever, Atatürkçü, milliyetçi, devrimci, sosyalist gençliği birleştirme hedefiyle yürüyoruz. İstanbul'da Kadıköy merkezli başlattığımız kampanyamız her cenahtan ilgiyle karşılandı. AK Parti, CHP, Vatan Partisi, Yeniden Refah, TİP, TKP gibi ideolojik olarak birbirinden farklı partilere mensup olan arkadaşlarımız Türkiye Gençlik Birliği’ne üye oldu. Çünkü hepsinin ortak kaygısı Türkiye'nin birliği, bütünlüğü ve bağımsızlığının sağlanması oldu.”

‘SORUNA ÇÖZÜM ARAYAN TGB’Yİ BULUYOR’

“İçinde bulunduğumuz süreçte Türkiye'nin sorunları çok büyük. Ekonomiden eğitime, terörle mücadeleden dış politikaya olmak üzere zorlu günlerden geçiyoruz. Bu sorunlar aynı zamanda gençliğin de baş sorunu. Ders kitaplarını alırken zorlanan, üniversiteye yeni başlarken yurt bulamayan, kafede bir çaya 20 lira veren arkadaşlarımız bu gidişata dur demek istiyor. İşte bu noktada da TGB kilit rol oynuyor. Kısacası sorunlarını çözmek isteyen gençlik, TGB'de buluşuyor.

‘GENÇLİĞİN EN GÜÇLÜ TEŞKİLATI’

“Andımızın kaldırıldığı, milli bayramların yasaklanmaya çalışıldığı, açılım süreçlerinin yapılmak istendiği, Mavi Vatan’daki haklarımızın göz ardı edildiği günlerde okul okul, sokak sokak, meydan meydan Türkiye’nin birliği için mücadele eden TGB, üniversiteleri vatanseverliğin kalesi olarak inşa ederek gençlik içerisinde tartışmasız tek teşkilat olduğunu kanıtladı.

TGB’yi tartışmasız tek kuvvet haline getiren yegane kuvvet, sırtını yasladığı 150 yıllık Türk devrim tarihi mirasıdır. Namık Kemallerden, Talat Paşalardan, Mustafa Kemallerden aldığımız iradeyle Türkiye’ye devrimci bir çözüm sunuyoruz. Açtığımız üyelik masalarında da sıklıkla İttihat ve Terakki hayranı arkadaşlarımızla tanışıyoruz. ‘TGB 21. Yüzyılın İttihat ve Terakkisi’ diyen arkadaşımızdan tutalım da ‘Talat Paşa’yı bir tek siz sahipleniyorsunuz’ diyen arkadaşımıza kadar bu toprakların devrim birikiminin sahiplenildiğini görüyoruz.

Türkiye Gençlik Birliği, gençlerin önemli bir ihtiyacını karşılıyor: teşkilatlanma ihtiyacı. Arkadaşlığın ön planda olduğu, kimsenin çıkar gütmediği, içtiği suyu bile paylaşan, Atatürk gibi olma iradesi koyan TGB, Türkiye’nin dört bir yanında açtığı masalarda bu felsefeyi ortaya koyuyor.”

‘ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMAK İSTİYORUZ’

TGB Denizli İl Başkanı Ahmet Saral, yürüttükleri çalışmaları aktardı. Saral, seçimlerde umduğunu bulamayan gençlerin TGB’de buluştuğunu söyledi.

“Türkiye’ye yöneltilen tehditler artmakta, yaşam koşulları ise gittikçe ağırlaşmaktadır. Seçimlerin bu sorunları çözmekte köklü bir programı ortaya koyamadığını gördük. İşte bu koşullarda gençliğin sorunlarını yine gençliğin vatanseverliği, bilinci ve harekete geçmesi çözüme ulaştıracaktır. Bu yüzden kolları sıvadık. Türkiye’nin dört bir yanında masalarımızı açtık. Sesli duyurularımızla, afişlerimizle, bildirilerimizle gençleri göreve davet ettik. Siyasi partilerin kendilerini yalnızca seçim vakti hatırladığını düşünen, ülkesi için taşın altına elini koymak isteyen, batının bütün kültür dayatmalarına ve kutuplaştırmalarına karşı ayağa kalkmış, vatansever bütün arkadaşlarımız, farklılıklarını bir kenara bırakıp TGB çatısı altında birleşiyor. TGB, Atatürk’ün teşkilatçılığını, Namık Kemal’in kararlılığını, Enver Paşa’nın cesaretini, Yunus Emre’nin insan sevgisini, Nazım Hikmet’in özlemlerini paylaşıyor. Bu yüzden de ‘Söz konusu vatansa gerisi teferruattır.’ diyenler TGB’ye akın ediyor.

‘TGB ARKADAŞLIK OCAĞIDIR’

“Üye olan arkadaşlarımız TGB’de kendi birikimlerini özgürce ifade edebiliyor, TGB’ye yön verebiliyor. TGB’nin ortak aklı sayesinde içinde bulunduğu zorluklardan çıkış yolunu görebiliyor, karamsarlığa kapılmıyor. O yüzden TGB’nin olduğu yerde umut da oluyor. Sistem bugün bireyciliği, birbirinin üstüne basarak yükselmeyi bizlere dayatıyor. Buna karşın TGB yanındaki arkadaşının dertleriyle dertlenen, sevinçlerinden mutlu olan arkadaşların ocağıdır. TGB’ye yeni üye olan arkadaşlarımızdan da TGB’nin bu özelliğini çok sık duyuyoruz.”

‘GENÇLERİN SORUNLARINA ÇÖZÜMÜN ADRESİ’

TGB Eskişehir İl Başkan Yardımcısı Hilal Aydın şunları söyledi:

“Üye kampanyamıza başladığımız günden beri masalar açtık, genç arkadaşlarımızın yoğunlukta olduğu parklara gittik, TGB’yi anlattık. Eskişehir, öğrencinin en yoğunlukta olduğu illerden biri. Türkiye’nin her yerinden gelen öğrencileri içinde barındırıyor. Bu da bize birbirinden farklı gençlerin birleşmesi olanağını sunuyor. Eskişehir’de yaşayan gençlerin TGB’ye büyük bir ilgisi var çünkü Türk gençliği bu zamana kadar gelen bu düzenden bıkmış durumda, ne yapacağını bilemiyor ve bir arayış içinde. Onların arayışına TGB yanıt veriyor. TKP’li genç geliyor masamıza ‘Sizi çok takdir ediyorum, gençliği Atatürkçülükte birleştiriyorsunuz. Ben de üye olmak istiyorum.’ diyor. CHP’li genç, AK Partili genç, kendini muhafazakâr, milliyetçi, İttihatçı olarak tanımlayan tüm gençler masamıza geliyor bizi dinliyor ve üye olmak için can atıyor. TGB birbirinden çok farklı ideolojide olan gençleri Atatürkçülükte vatanseverlikte birleştiriyor. Gençler sorunlarını tek başına çözemeyeceğinin farkında, teşkilatlanmanın öneminin farkında. Bu çözümsüzlükten, kendini dayatan partilerden bıkmış durumda. Gençlerin bu çözümsüzlüğe yeter diyeceği adres TGB.”

‘ARADIĞIM YER TGB’

Hacettepe Üniversitesinde okuyan Ecem Güzelsu Atatürkçü gençlerin aradıkları adresin TGB olduğunu söyledi.

“TGB’nin Atatürkçü ve vatansever bir topluluk olduğunu saha çalışmasında onlarla karşılaştığımda gördüm. Bana gösterdikleri samimi davranışlardan dolayı bir üniversite öğrencisi olarak aradığım yerin burası olduğu fark ettim ve bu yüzden üye oldum. TGB'den önce bir üniversite öğrencisi olarak hayatımdaki tek nokta üniversite okumaktı. Fakat TGB'ye katıldıktan sonra bunun hayatımın sadece belli bir kısmı olduğunu fark ettim. Anti emperyalistlik, Atatürkçülük gibi kavramlar hayatıma girdiğinde aslında çoğu konuda eksik olduğumu fark ettim. Bu yüzden TGB'li olduktan sonra daha dinamik ve donanımlı bir hayatım oldu. Lise ve üniversite öğrencileri yaşıtlarıyla omuz omuza Atatürk'ün emanet ettiği bu ülkeyi daha ileriye taşımak istiyor ve bunu daha sosyal bir şekilde akranlarıyla gerçekleştirmek istiyorsa kesinlikle TGB'li olmalı.”

‘ARKADAŞLARIMA ÖRNEK OLMAK İÇİN ÜYE OLDUM’

Ela Çolak 14 yaşında ve Türkiye Liseliler Birliği’ne üye oldu. Neden üye olduğu sorulduğunda “Atatürk ilke ve inkılaplarını yaymak ve onun yanında Türkiye'yi bir genç olarak ileri taşımak istiyorum. Gördüğüm kadarıyla gençlik yetişkinler tarafından Z Kuşağı olarak adlandırılıp önemsiz görülüyor bu konuda gençlerin bir ülke için çok önemli olduğunu göstermek gerektiğini düşünüyorum.” cevabını verdi.

Çolak, “TGB aracılığıyla Atatürk'ü anlayabileceğimi düşündüm ve öğrendiğim bilgilerle Atatürkçülüğü yaymak istiyorum. ‘Tam Bağımsız Türkiye’ mücadelesine omuz vermek için üye oldum. TGB aracılığıyla ülkemizi temsil etmek, vatanım hakkında duyarlı bir genç olmak istiyorum. Bu konuda arkadaşlarıma örnek olmak istiyorum. Bir genç olarak ülkem için vatandaşlık görevimi yerine getireceğim. Geleceğimiz için TGB’ye katılmanın şart olduğunu düşünüyorum.” dedi.

TGB üyelik başvurusu

Hilal Aydın

Türkiye’nin her noktasından üye kazanan TGB’ye katılmak çok kolay. Üye olmak isteyenler ‘tgb.gen.tr’ internet sitesinden üyelik formunu doldurabilir veya 0531 381 65 39 numaralı telefonu arayabilirler.

Sonraki Haber