TGB’li gençlerden İkbal ve Ayşenur için eylem: Toplumu çürüten ve öldüren düzene karşı ayaktayız!

İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil’in canice katledilmesinin asıl failinin katiller yaratan çürümüş düzen olduğunu belirten TGB’li gençler ‘Merak etmeyin; Atatürk Türkiye’sini tekrar ayağa kaldıracak, Cumhuriyetin ahlaklı toplumu tekrar yaratacak olan Türk gençliği buradadır, görevinin başındadır.’ dedi.

Son günlerde artan kadın cinayetleri, istismar, taciz olaylarının ardındaki sistem sorununa işaret eden Türkiye Gençlik Birliği bir dizi eylem yaptı.

İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil’in canice öldürülmesinin ardından 5 farklı ilde yürüyüş düzenleyeceğini duyuran TGB’li gençler, Eskişehir’de düzenlediği yürüyüşün ikinci ayağını İstanbul Kadıköy’de tamamladı. Türk milletinin büyük bir çürüme ve yozlaşma tehdidiyle karşı karşıya kaldığına dikkat çeken gençler, “Katili, istismarcıyı, hırsızı yaratan bu bozuk düzeni; Cumhuriyet’in milli ve devrimci değerlerini, sanatını ve kültürünü yükselterek yıkacağız!” dedi.

200 kişinin yürüdüğü eylemde gençler “İnsanı çürüten bu bozuk düzenin yarattığı vahşetlere karşı yürüyoruz!” dedi, insanı yaşatan bir düzen kurma sözü verdi.

Grup adına konuşmayı TGB İstanbul İl Başkanı Yakup Büray Yılmaz yaptı.

Yılmaz’ın açıklaması şöyle:

“Bugün burada bir süredir olagelen ülkemizdeki bozuk düzenin yarattığı cinayetlere, istismarlara, vahşetlere karşı Türk gençliği olarak ayakta olduğumuzu göstermek için toplandık!

‘ÇÜRÜME VE YOZLAŞMA TEHİDİDİ’

“Gün geçmiyor ki kötü haberler almayalım. Toplumumuz büyük bir çürüme ve yozlaşma tehdidiyle karşı karşıya. Bunu her alanda görebiliyoruz. İstismarların, sapkınlıkların, cinayetlerin, vahşetlerin biri bitmeden öbürü başlıyor. İkbal ve Ayşenur kardeşlerimizin katledilmesiyle de bu çürüme doruk noktasına ulaştı. Kanlarımız dondu, buz kestik. Sistemin bir insanı nasıl bir canavara dönüştürebileceği gerçeği geçtiğimiz günlerde, en acı bir şekilde gözlerimizin önüne serildi.

‘İNCEL, SATANİZM, MAZOŞİZM…’

“İncel, satanizm, mazoşizm ve daha fazlası, sistemiyle çürüyen Batı’nın; insanı kendisine, topluma, arkadaşlığa, aileye, insan ilişkilerine yabancılaştıran bozuk akımlarıdır.

‘BATI AKLI DIŞLIYOR’

“Geçmişte devrimler yapmış, bilimsel gelişmelere öncülük etmiş olan Batı bugün, aklı dışlayan, insanı yabancılaştıran, çürümüş akımların merkezi haline gelmiştir. Batı’daki çürüme ve yozlaşmanın, her türlü zehrin dijital ortamlardan veya başka yollarla Türk gençliğinin üzerine zerk edilmesine daha fazla izin verilemez.

ZEHİR BÖYLE ZERK EDİLİYOR

“Bu zehir, sosyal medya platformlarında, dizilerde, şarkılarda, medyada bir suç ve şiddet özentiliği şeklinde toplumumuza zerk ediliyor. LGBT ve çarpık ilişkiler üzerine kurulu, mafyacılığa, suça özendiren birçok içeriğe milyonlar tarafından erişiliyor. Bu hayasız akına seyirci kalamayız! Özgürlük ve demokrasi budalalıkları bir kenara bırakılmalı ve toplumumuzu çürüten bu içeriklere derhal denetim getirilmelidir!

ONLARI YARATAN BU BOZUK DÜZEN

“Katiller yaratan bu düzenden hesap soralım! Unutmayalım ki katili de istismarcıyı da hırsızı da yaratan bu bozuk düzendir! Sapkın akımların, kadınlarımızı hor gören bozuk anlayışların temelinde, Atlantik’in çürüme kültürü ve feodal gerici zihniyet yatmaktadır. Cumhuriyet’in milli ve devrimci değerlerinden ve kültüründen koparılmanın sonuçlarını yaşıyoruz. Bugün de bunun bir sonucu olarak, çürüme her alana sirayet etmiş durumda. Yapmamız gereken toplumumuzu yeniden Cumhuriyet’in aydınlanmacı değerleriyle, sanatıyla ve kültürüyle buluşturmaktır! İnsanı öldüren değil yaşatan bir düzen kurmalıyız!

‘BU DÜZENE BOYUN EĞMEYECEĞİZ’

“Merak etmeyin; Atatürk Türkiye’sini tekrar ayağa kaldıracak, Cumhuriyetin ahlaklı toplumu tekrar yaratacak olan Türk gençliği buradadır, görevinin başındadır.

“Bu düzene boyun eğmeye son! Ayşenurların, Narinlerin, İkballerin hayatına son veren bu düzene boyun eğmiyoruz.

“Gençler, çocuklar Türkiye’nin geleceğidir. Geleceğimizi karanlıklara hapsetmeyeceğiz, Türk Gençliği olarak söz veriyoruz; geleceğimiz aydınlıktır. Karartmaya çalışanlara karşı mücadelemiz ise dur durak bilmeden sürecektir.

“Atatürk Gençliği Görevinin Başındadır, TGB Görevinin Başındadır; Türk Gençliği Ayaktadır! Toplumumuzu çürüten, insanımızı öldüren bu düzene son vereceğiz. And olsun!”

Sonraki Haber