The Guardian: Trump'ın TikTok'a baskı yapması, ABD'ye zarar verecek

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, TikTok'un ülkedeki faaliyetlerinin 90 gün içinde durdurulmasını öngören talimata imza attı. İngiliz The Guardian'ın haberinde, Trump'ın talimatının meşruluğunun tartışmaya açık olduğu kaydedildi.

The Guardian gazetesinde yer verilen haberde, Beijing'in, bilhassa gençler ve çocuklar arasında popüler olan Çin merkezli sosyal medya uygulaması TikTok aracılığıyla istihbarat toplamaya ihtiyaç duymadığı, ancak ABD'nin TikTok'a baskı yapmasının ciddi sonuçlar getireceği savunuldu.

Haberde, ABD'nin bir şirkete sırf bir ülkeye ait olmasından dolayı yasaklar getirmesinin, tüm sanal dünya için ciddi tehdit oluşturduğuna dikkat çekildi.

ABD'nin sanal ortamda küresel etkileşimi kısıtlayarak en büyük mağlup taraf olacağına, dev bir küresel kazancı kaybedeceğine ve internet üzerindeki yumuşak gücünü de ciddi oranda zayıflatacağına vurgu yapıldı.

Trump'un başkanlık seçimlerinde siyasi üstünlük elde etmek için TikTok'u yasakladığına, bu şekilde kamuoyunun dikkatini başka yöne çevirmeyi hedeflediğine vurgu yapıldı.

Sonraki Haber