Ticaret Bakanlığından AB’ye tepki

Ticaret Bakanlığı, Avrupa Birliği (AB) Komisyonunun son genişleme raporunun Türkiye bölümünde, ekonomik ilişkilerdeki yapıcı ve olumlu tutumun Komisyonun raporuna yansıtılmadığına dikkat çekerek basın duyurusu yayımladı.

Duyuruda şu ifadeler yer aldı: “Ne yazık ki AB raporu, AB tarafının ülkemize yönelik ileri görüşlü olmaktan ve ikili ilişkilerde stratejik bir vizyon ortaya koymaktan uzak tutumunu devam ettirdiğini maalesef bir kez daha gözler önüne sermektedir. Mezkûr raporda ortaya konulan bu tutum, AB’nin temsil etme iddiasında olduğu değerler ile Türkiye ve AB arasında ortaklık hukukunu inşa eden anlaşmaların ruhuyla bağdaşmamaktadır.

“Bu çerçevede, küresel sınamaların derinden hissedildiği bir dönemde, AB’yi diğer alanlarla birlikte Türkiye ile ekonomik ve ticari ilişkilerini hakkaniyetli ve ön yargısız bir şekilde ele almaya, ekonomik ortaklık perspektifini öne çıkarmaya dönük adımları atmaya davet ediyoruz. Türkiye olarak AB tarafını Gümrük Birliğinin ruhuna ve hükümlerine aykırı başta Türk vatandaşlarına yönelik vize güçlükleri, taşımacılarımıza yönelik kota gibi engelleri kaldırmaya çağırıyoruz.”

Sonraki Haber