Tıp dünyası şoke oldu! Yemeğe atınca oluk oluk kan yapan şanslı demir balık

Bu ilginç ve geleneksel yöntemle kansızlığı yenebileceğinizi biliyor muydunuz? Bu haberimizde Kamboçya menşeili olan şanslı demir balığın faydalarını ve nasıl kullanılacağını sizler için derledik. İşte şanslı demir balık ve inanılmaz faydaları…

200 gram dökme demirden yapılan bir mutfak malzemesi olan şanslı demir balık, ilk olarak Kamboçya’da üretilmiş. Demir eksikliğine bağlı kansızlık tedavisi için geliştirilen bu tasarım oldukça etkili olunca tüm dünyaya yayılmış. Balık görüntüsündeki bir demir parçası olan şanslı demir balık, Kamboçya’da balığın uğurlu olmasından dolayı böyle tasarlanmış. Şanslı demir balığın kullanımını haberimizin devamında açıklıyoruz…

KANSIZLIĞA ÇARE OLAN ŞANSLI DEMİR BALIĞIN KULLANIMI

 Çorba yaparken şanslı demir balığı tencerenin içerisine atın ve 10 dakika boyunca kaynatın. Şanslı demir balığı çıkarıp temizledikten sonra başka bir yemekte kullanmak için saklayın. Şanslı demir balık hiçbir şekilde yemeğin tadını etkilemez. Kaynatıp soğutularak içme suyu için de kullanabilirsiniz.

Şanslı demir balık genetik hastalıklara bağlı kansızlıkta fayda göstermez. Yalnızca demir eksikliğinden kaynaklanan kansızlık durumlarında etkilidir. 

Sonraki Haber