TİP’li Kadıgil’e tepki yağdı

TİP’li Saliha Sera Kadıgil’in “Bir sürü ayrımcılığa uğrayan kesim var bu ülkede. Zengin, Sünni, Türk, yaşlı bir erkek, patron değilseniz hayatınız çok zor. Hesaplaşacağız.” sözleri, Meclis’teki sokak hayvanları komisyonu toplantısındaki tavırlarından sonra yeniden gündem oldu ve tepki çekti.

Seçimler öncesi Alman yayın organı Deutsche Welle’nin (DW) Türkçe servisine konuşan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Saliha Sera Kadıgil, şunları söylemişti: “Sadece Kürt sorununun çözümünde değil, bir sürü ayrımcılığa uğrayan kesim var bu ülkede. Zengin, Sünni, Türk, yaşlı bir erkek, patron değilseniz bu ülkede gerçekten hayatınız çok zor. Biz Kürt sorununun çözümünde de eşit yurttaşlığı birinci ve en büyük harflerle önümüze yazıyoruz. Asıl baktığımız ve görmek istediğimiz yer budur. Kendini devlet zannedip bu ülkenin kurucu unsuruna olmadık ayrımcılığı reva görenlerle önce hesaplaşmak, daha sonra da hiçbir kesim için böyle bir zulüm ortamı oluşmasın diye eşit yurttaşlık temelinde güzel bir başlangıç yapmak istiyoruz.”

‘ACILI ANNEYE SALDIRMIŞTI’

Kadıgil’in bu konuşmalarının yeniden gündeme gelmesinin nedeni, TBMM Hayvan Hakları Komisyonu toplantısında sokak köpekleri ile ilgili tasarının görüşülmesindeki tavırları. Kadıgil, Antalya’da başıboş sokak köpeklerinden kaçarken kamyonun altında kalarak hayatını kaybeden Mahra’nın acılı annesi Derya Pınar’a Komisyon toplantısında “Senin çocuğunu köpekler değil AKP öldürdü.” demişti. Kadıgil’in, DEM Parti ve CHP’li vekillerle birlikte acılı ailelere karşı tavrı tepki çekmişti.

‘ÖZETLE TÜRK MİLLETİNE DÜŞMANIM DİYOR’

Kadıgil’in yeniden sosyal medyada gündeme gelen “Zengin, Sünni, Türk, yaşlı bir erkek değilseniz hayatınız çok zor.” sözlerine çok sayıda tepki geldi. Onlardan bazıları şöyle:

Alper Aydın: Özetle Türk milletine düşmanım diyor.

İlker Yıldız: Bu ülkenin solcuları neden bir yerden sonra Kürt milliyetçisi olup rasyonaliteden kopuyor anlamış değilim. Bu ülkede anlatıldığı, söylendiği gibi bir Kürt sorunu yok. Eskiden varsa bile artık yok. Hepimiz iç içeyiz, birlikteyiz. Günümüzün sorunu genel anlamda muhalif olmak. Muhalifken sivrilmek.

Zeki Güngör: Hanımefendinin burjuvazi tanımına bakar mısınız halkı etnik kimliklere mezheplere bölüyor üzerine feminizm ekliyor. Bu mudur sol? Tabiki de hayır. Sömürücü patronlarla onları destekleyen siyasetçilerle etnik kimliğine mezhebine cinsiyetine bakılmaksızın mücadele edilir.

Adem Kaya: Tip tip konuşmaktan başka işin yok mu senin? Çocuğunu sokak köpekleri yüzünden, kaybeden anneden özür dilemelisin.

Cihan Akgül: Kadın TBMM’de milletvekili ve ‘Türklerle hesaplaşacağız’ diyor. Bu nasıl bir özgürlük?

Göktürk: Tesadüfe bak, gene DW!

Sonraki Haber