İtalyanlar üzgün: Tombiğin kazandığı yarışmadaki tek İtalyan sandviç gündem oldu

Taste Atlas'ın, dünyanın en iyi sandviçi olarak pide döneri seçmesinden sonra listeye sadece tek bir sandviç sokabilen İtalyanlar üzgün. Kendine yer bulan tek İtalyan sandviçin aslında sandviç bile sayılmaması gerektiği vurgulandı.

Taste Atlas, dünyanın en iyi sandviçi olarak “Türk Tombik”i seçti. Mutfak konusunda kendilerini ayrı bir noktaya koyan İtalyanlar ise listeye sadece tek bir sandviç sokabildikleri için üzgün. Listeye giren tek sandviçin aslında sandviç bile olmaması ise dertlerine bir yenisini eklemiş gibi görünüyor.

KONU İTALYAN BASININDA

Corriere della Sera'da konuya ilişkin yapılan haberde “Tombik”ten övgü dolu cümlerle bahsedilirken şu sözlere yer verildi: “Podyumda ilk sırada, dışı çıtır, içi yumuşak 'pide'nin içinde servis edilen, et dönerden yapılan Türk Tombik var. Tabii sadece et değil ayrıca içerisinde domates, marul, turşu, soğan ve isteğe göre daha farklı sebze ya da soslar da koyuyorlar.”

İTALYANLAR ÜZGÜN

İlk 50'ye sadece tek bir sandviç sokabildikleri için şaşkın olan İtalyanların listeye giren tek sandviçi, Panelenmiş mozzarella (Mozzarella in carrozza) oldu. 

Aslında Napoli orijinli bir ev yemeği olan bu yiyeceğin sandviç bile sayılmaması gerektiğini belirterek röportajlarda dert yanan İtalyanlar, Mozzarella in carozza'nın genellikle ana yemekten önce servis edilen bir başlangıç tabağı olduğunu vurguladı.

İŞTE İTALYA'NIN ONURUNU KURTARAN O SANDVİÇ

İtalyanların onurunu kurtaran sandviçin tarifini sunuyoruz:

Malzemeler: Yumurta, un, mozzarella peyniri, tost ekmeği, galeta unu ve kızartma yağı.

Mozzarella peynirini dilimleyin, bir tepsinin üzerine yerleştirin. Üzerlerini yağlı kağıtla kapladıktan sonra her bir mozzarella dilimine avuç içiyle güç uygulayın. Mozzarellaları tost ekmeği dilimlerinin üzerine yerleştirin. Tuz serpin ve tost yapar gibi ikinci bir dilimle işlemi tamamlayın.

Daha sonra tostların her birinden dört eşit parça elde edin. Parçalara isteğe göre üçgen şekli verin ardından önce beyaz una sonra çırpılmış yumurtaya bulayın. Son olarak tüm parçaları galeta unundan geçirin.

Sıvı yağda kızarttıktan sonra yağı çekmesi için mutfak havlusunda bekletin ve Mozzarella in carrozza hazır.

GÜMÜŞ VE BRONZ MADALYA

Madem yarışmadan bahsettik gümüş ve bronz madalya alanları da hatırlatalım:

İkinciliğe layık görülen sandviç Peru'dan: “Butifarra”.

Malzemler: Sarımsak aromalı bir jambon olan “Jamón del pais”, criolla sosu (baharat ve sirke ile yapılır), turp, marul ve kırmızı biber.

Listede üçüncü sırayı yer alan ise Arjantin'den “Sandwich de Lomo”.

Malzemeler: Lomo bifteği, domates, soğan, marul, mayonez, chimichurri sos, jambon, peynir ve kızarmış yumurta.

Sonraki Haber