Toplu ulaşımda yeni dönem başlıyor! Ücretsiz uygulama ile bir devir sona eriyor

O kentte toplu ulaşım için yeni bir uygulamaya geçildi. Artık vatandaş ücretsiz olarak telefonuna indireceği mobil uygulama ile ulaşım işlemlerini rahatlıkla yapabilecekler... Yeni uygulama ile bir devir sona erecek ve vatandaş artık toplu ulaşım kullanırken başkasından kart istemeyecek.

Aydın’da yaşayan vatandaşların toplu taşıma ile alakalı tüm işlemlerini cep telefonlarından rahatlıkla gerçekleştirmelerini sağlayacak mobil uygulama büyük kolaylıklar sağlayacak. Aydın Büyükşehir Belediyesi kent içi toplu ulaşım mobil uygulaması olan AYKART’ı hayata geçiriyor.

ÜCRETSİZ OLARAK İNDİRİLEBİLECEK

Bakiye sorgulama ve yükleme, hat hareket saatleri, araç takip gibi birçok imkan sunan uygulama ile vatandaşlar NFC ve QR Kod ile ödeme gerçekleştirebilecek. IOS ve Android marketlerde kullanıma sunulan yazılım ücretsiz olarak indirmek mümkün.

BİR DEVİR SONA ERİYOR

Vatandaşların artık bakiyelerini öğrenmek için telefonlarına bakmalarının yeterli olacağını ifade eden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Aydın’da artık kimse otobüse binerken 'Kartımda bakiye var mı, yok mu?' sorusunu sormayacak, araç içerisinde bir başkasından kart isteme durumunda kalmayacak. Sarı Civcivlere artık uygulama aracılığıyla da ödeme yapılabilecek” dedi.

Sonraki Haber